Cine vine la București: învingătoarea Serenei Williams, alte 6 jucătoare din top 100, plus două viitoare staruri

Adrian Țoca | 5 iulie 2012

Cine vine la București: învingătoarea Serenei Williams, alte 6 jucătoare din top 100, plus două viitoare staruri

Șapte  jucătoare din Top 100 WTA apar pe lista de start a celui mai puternic turneu internațional de tenis feminin desfășurat vreodată în țara noastră: BCR Open România (București, Arenele BNR, 16-22 iulie 2012). Printre ele se numără și româncele Irina Begu (64 WTA) și Alexandra Cadanțu (84 WTA), cărora li se alătura direct pe tabloul principal și Mihaela Buzărnescu (143 WTA). După ce anul trecut evenimentul s-a desfășurat la Academia de Tenis Herăstrau, ediția din 2012 va fi găzduită de Arenele BNR.

Cine sunte cele 7?

Franțuzoaica Alize Cornet (60 WTA) urmează să intre în competiția de la București ca principala favorită. Jucătoarea de 21 de ani, recomandata, printre altele, de titlul la junioare de la Roland Garros 2007 și de locul 11 ocupat in clasamentul WTA în 2009, vine la București cu un atu important: iubește atmosfera de “cuptor” din iulie. “Căldura nu mă deranjează – spune Alize, care încearcă să revină în prima parte a clasamentului. “Sunt născută în sudul Franței, așa că sunt obișnuită cu temperaturile ridicate de vară. Îmi pun șapca pe cap și mă concentrez pe tenis.”

Irina Begu (64 WTA), a doua favorită, revine la București să-și apere titlul care anul trecut a propulsat-o în premieră printre primele 50 de jucătoare ale lumii. “Sunt fericită când joc acasă și, atunci când joci cu plăcere, rezultatele vin de la sine”, spunea Irina.

Adversara Irinei din finala de anul trecut, Laura Pous-Tio (112 WTA), se întoarce și ea la BCR Open România. Prima jumătate a lui 2012 a venit cu un plus de încredere pentru jucătoarea de 28 de ani, care visează la o revanșă pe zgura de la Arenele BNR. Ascendentul ei moral e întreținut și de victoria categorică înregistrată contra Irinei la turneul de la Fes: 6-4, 6-1.

Pe lângă Irina Begu, alte doua românce sunt direct acceptate pe tabloul principal de simplu: Alexandra Cadanțu (84 WTA) și Mihaela Buzărnescu (143 WTA). În total, cel puțin șapte jucătoare din România vor lua startul pe tabloul principal, celor trei de mai sus adăugându-li-se patru beneficiare ale wild card-urilor distribuite de organizatori. Numărul lor ar putea crește și mai mult, după disputarea meciurilor de pe tabloul de calificări.

Pe lângă masiva prezență românească, la BCR Open România 2012 vor juca și alte nume cunoscute ale tenisului mondial feminin. În fruntea plutonului se află o altă franțuzoaică, Virginie Razzano, numărul 91 WTA, rămasă în memoria publicului după fabuloasa victorie obținută la Roland Garros, în primul tur, contra Serenei Williams, la capătul unuia dintre cele mai frumoase meciuri ale anului.  

Razzano vine pe zgura de la București, după ce, pe cea de la Paris, a șocat, învingând-o pe Serena Williams

Pe tablou mai sunt, de asemenea, nume ca Pauline Parmentier, Mathilde Johansson, Romina Oprandi, Karin Knapp sau Alberta Brianti. 

Atenție la două jucătoare: Garbine Muguruza și Caroline Garcia

În plus, spectatorii români vor avea ocazia să le vadă pe viu pe două dintre jucătoarele despre care s-au spus multe lucruri frumoase, considerate a fi parte din viitoarea elită a tenisului feminin. Este vorba, mai întâi, de jucătoarea spaniolă Garbine Muguruza Blanco, devenită cunoscută nu doar pentru numele ei de o sonoritate aparte, ci și pentru potențialul deosebit. În vârstă de 19 ani, Muguruza a atras atenția asupra ei anul acesta la puternicul turneu de la Miami, unde a ajuns până în turul 4. Le-a eliminat pe mai bine cotatele Morita, Zvonareva și Pennetta, înainte de a ceda la viitoarea câștigătoare a turneului, poloneza Agnieszka Radwanska. Muguruza a mai făcut un sfert de finală și la Fes, în Maroc, unde a pierdut tot la viitoarea campioană, Kiki Bertens.

Caroline Garcia, din Franța, are 18 ani, și a atras prima dată atenția asupra ei anul trecut, la Roland Garros, când, în primul tur, la prima ei apariție în turneu, a condus-o pe Maria Sharapova cu 6-3, 4-1 și 15-0. Finalmente, Caroline a pierdut, dar prestația ei l-a impresionat pe Andy Murray, care a scris despre ea, pe Twitter: “Fata asta o să fie numărul 1 într-o bună zi. Ce jucătoare!”

Detalii despre turneu: 

Site oficial BCR Open Romania: http://www.bcropen.ro/ro/

* Loc de desfășurare: Bucuresti, Arenele BNR

* Suprafața de joc: zgura

* Minge oficială: Wilson US Open (Type 2)

* Premii: 100 000 $ +H

* Televiziunea care va transmite live semifinalele si finalele:  GSP TV

 * Hotel oficial: Pullman

 * Mașina oficială:  Mercedes-Benz

 * Furnizor oficial al serviciilor de securitate: Force 1
 

 

Acces / Bilete & abonamente

Accesul la Arenele BNR este gratuit pentru elevi și studenti (pe baza carnetului de student/elev), pe toată perioada desfășurării evenimentului, iar pentru celelalte categorii de public intrarea va fi liberă din sâmbăta calificărilor și până miercuri, inclusiv. Pentru celelalte zile, prețurile biletelor sunt: 10 lei (joi), 20 de lei (vineri), 30 de lei (sâmbătă) și 40 de lei (duminică). Există și posibilitatea achiziționării unui abonament valabil pe toată durata turneului, la prețul de 75 de lei. Biletele sunt puse în vânzare pe www.eventim.ro și în rețeaua Eventim. Odată cu începerea turneului, vor putea fi procurate și de la Arenele BNR.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi