Cincy, tragerea la sorți: Simona și Sharapova, potențială semifinală. Federer și Nadal, șanse să se revadă, în sfârșit

Treizecizero | 15 august 2015

Canada încă nu s-a încheiat, dar Cincinnati își face deja simțită prezența. Discutăm despre câteva dintre cele mai interesante idei desprinse din tragerea la sorți a celor două turnee de săptămâna viitoare

Suntem într-un segment foarte aglomerat al calendarului de tenis, dovadă că, în timp ce Toronto și Montreal încă nu s-au încheiat, deja facem calcule și aruncăm priviri pofticioase către țintarul de la Cincy. Care are destule intrigi și puncte de atracție, încât să credem că săptămâna viitoare va fi și mai bună decât cea care se pregătește să se încheie. De data asta, sperăm, exclusiv din motive tenisistice.

Tragerea la sorți efectuată în această seară a pus pe masă multe meciuri sau potențiale meciuri tari pe ambele tablouri. Să vedem câteva dintre ideile principale care se desprind la prima vedere, urmând să revenim pe larg, după ce turneele săptămânii se încheie.

Feminin

  • Simona Halep este favorită 3 de data asta, dat fiind că Maria Sharapova revine în circuit, după pauza pe care și-a oferit-o în această săptămână. Cincy este locul ultimei lor întâlniri directe; greu de crezut că a trecut un an de la ultimul meci Maria – Simona, dar cele două sunt în grafic să se revadă, de această dată în semifinale, dat fiind că vor fi pe aceeași parte de tablou.

  • Simona are Bye în primul tur și va debuta contra învingătoarei dintre Daniela Hantuchova și Kristina Mladenovic. Pe slovacă, Simona a tot învins-o (patru victorii din patru, cea mai recentă, un 6-2, 6-0 anul acesta, la Dubai), dar punctul de interes ar fi în jurul unui rematch cu Mladenovic, cea care i-a administrat româncei una dintre înfrângerile dureroase ale acestei veri, la Birmingham (2-6, 6-0, 7-6). Kiki a câștigat și prima întâlnire directă, în 2014, la Paris.

  • Dacă va trece în turul al treilea, adversara Simonei se va alege dintr-un grup format din Andrea Petkovic, Camila Giorgi sau o jucătoare venită din calificări. Pe Giorgi, Simona a învins-o (6-4, 7-5) anul acesta la Miami, în vreme ce pe Petkovic o conduce cu 4-1, ultima întâlnire fiind acel thriller din Beijing, de anul trecut (7-6, 5-7, 7-6 Simona).

  • În sferturi, Caroline Wozniacki e teoreticul adversar conform capilor de serie (2-2 meciuri directe, 1-1 anul acesta), dar Azarenka sau Muguruza sunt variante la fel de plauzibile, mai cu seamă că daneza nu este într-o formă fizică prea grozavă.

  • Mai apoi, cum spuneam, un potențial meci cu Maria Sharapova ar completa acest traseu. Unul la fel precum spuneam despre cel de la Toronto, adică jucabil, cu o mulțime de oportunități la meciuri bune, teste reale, conturi de reglat sau adversare care presupun un matchup mai degrabă confortabil.

  • Irina Begu debutează cu Alize Cornet, iar în cazul unei victorii, Irina o va putea întâlni pe Aga Radwanska în turul al doilea (sau o jucătoare din calificări). Irina a mai jucat cu Aga anul acesta, pierzând în trei seturi. Alte trei românce (Monica Niculescu, vs Sasnovich, Alex Dulgheru, vs Cepelova și Andreea Mitu, vs L.Davis) sunt în calificări.

  • Tabloul feminin are o sumedenie de meciuri tari, începând cu turul 1. Kerber – Bencic e cap de listă, două dintre remarcatele acestei veri. Woznicki – Azarenka e potențial meci de tur 2.

    Tabloul complet este aici.

 

Masculin 

  • Un potențial Federer – Nadal, ÎN SFÂRȘIT? Sunt șanse. Cei doi sunt pe aceeași parte de tablou și s-ar putea vedea în sferturile de finală. Elvețianul, deținătorul titlului, revine în această săptămână în circuit, în vreme ce Rafa are deja câteva meciuri în picioare pe hard.

  • În primul rând, e important de știut că Stan Wawrinka și Nick Kyrgios nu se întâlnesc în primul tur. Și, afară de o eventuală finală, nici nu sunt șanse. Amândoi au trasee grele: Stan l-ar putea vedea pe Novak Djokovic în sferturi, Kyrgios debutează cu Richard Gasquet, într-un rematch Wimbledon.

  • Novak e favoritul 1 și e ferit de toți cei trei rivali din Big Four, înghesuiți pe partea de jos. Tsonga, Verdasco sau Goffin în turul al treilea, înainte de o posibilă rejucare a finalei French Open cu Wawrinka. Kei Nishikori e, conform capilor de serie, adversarul din semifinale.

  • Roger Federer e favoritul 2 și n-ar trebui să aibă emoții până în sferturi (un grup format din Bautista-Agut, Cuevas, Kevin Anderson, Sock). Apoi, traseul de pe hârtie n-ar putea fi mai greu pentru elvețian, în drumul spre un nou titlu la Cincy: Nadal, Murray, Djokovic.

  • Ca să ajungă la întâlnirea cu Roger din sferturi, Rafa are teste mai grele, cu Chardy, în turul al doilea, și cu Raonic. Francezul este semifinalist la Mastersul de la Montreal din această săptămână. 

  • Murray, favoritul 3, deschide cu Troicki sau Mardy Fish, apoi îi are, în teorie, pe Dimitrov și pe Cilic înainte de semifinala cu Federer sau cu Nadal.

  • Tabloul complet este AICI.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi