Cincinnati: Simona, pe jumătate cu Serena și Osaka. Revin Federer și Djokovic. Și, mai important, revine Andy Murray la simplu!

Treizecizero | 10 august 2019

Când două turnee importante precum cele din Canada și Cincinnati se succed în săptămâni consecutive, crește spectaculos numărul de storylines interesante. În timp ce în Canada se întâmplau lucruri captivante, tragerea la sorți de la Cincinanti pregătea terenul pentru unele și mai și. Să vedem, pe scurt, ce ne așteaptă săptămâna viitoare: Tabloul Simonei Oarecum […]

Când două turnee importante precum cele din Canada și Cincinnati se succed în săptămâni consecutive, crește spectaculos numărul de storylines interesante. În timp ce în Canada se întâmplau lucruri captivante, tragerea la sorți de la Cincinanti pregătea terenul pentru unele și mai și. Să vedem, pe scurt, ce ne așteaptă săptămâna viitoare:

Tabloul Simonei

Oarecum asemănător cu Toronto, Cincy îi permite Simonei o intrare treptată în turneu, gradul de dificultate sporind exponențial după câteva tururi de încălzire. Cu bye în primul tur, Simona deschide cu învingătoarea dintre Carla Suarez Navarro și Ekaterina Alexandrova, rusoaica fiind o adversară în premieră. Turul al treilea ar însemna una dintre Madison Keys, Garbine Muguruza, Daria Kasatkina și Amanda Anisimova, iar ținând cont de forma discutabilă a mai tuturor celor din acest grup, e foarte greu de prevăzut cine va ieși de pe acea parte de tablou. Firește, în contextul ultimilor luni, cea mai atractivă reîntâlnire ar fi cu Anisimova, o revanșă după înfrângerea de la Roland Garros. 

Runda a patra ar însemna o posibilă reeditare a finalei de anul trecut, dacă Kiki Bertens, cel mai bine clasat cap de serie de pe segmentul de tablou de mai sus, ar ajunge și ea la întâlnire. Altă candidată redutabilă este Belinda Bencic, o adversară mereu dificilă pentru orice favorită, Victoria Azarenka, Donna Vekic sau Venus Williams.

Cu toate aceste nume foarte grele în partea de jos a tabloului, Ashleigh Barty – care de luni este fost număr 1 – conduce tabloul în partea de sus, iar în turul doi ea va deschide cu învingătoarea dintre Alison Riske și o Maria Sharapova care-și încearcă revenirea. Revine și Petra Kvitova, care încearcă să-și testeze brațul care a jenat-o în ultima lună, și tot aici le avem pe Karolina Pliskova și Bianca Andreescu. După sfertul de finală de la Toronto, cele două s-ar putea revedea chiar în turul al doilea, dacă Bianca va putea juca și la Cincy și dacă va trece de Lesia Tsurenko în primul tur. 

În concluzie, un tablou absolut încărcat cu nume grele și cu potențiale reîntâlniri sau meciuri între nume grele, exact ce trebuie pentru creșterea rivalităților și pentru un turneu captivant. 

Iar la cât de tare e Cincy, tabloul de calificări arată mai bine decât multe turnee International. Mihaela Buzărnescu e singura româncă prezentă, iar ea o va întâlni pe Jessica Pegula.  

Simona încearcă la Cincinnati primul ei titlu, după ce a pierdut trei finale anterioare aici, ultima, anul trecut, de la minge de meci cu Bertens (celelalte, cu Muguruza și cu Serena). 

Turneul masculin: Djokovic și Federer, pe aceeași jumătate

Prima veste spectaculoasă de la Cincinnati e că Andy Murray s-a decis să își reia și cariera de simplu, după câteva apariții la dublu în această vară, și a primit un wild-card, urmând să joace primul meci de simplu de la Australian Open încooace, contra lui Richard Gasquet. Andy e în continuare și la dublu, în căutare de meciuri în picioare; va face iar pereche cu Feliciano Lopez, iar în turul 1 îi vor întâlni chiar pe Horia Tecău și Jean Julien Rojer. 

După o pauză mai lungă ca să-și tragă sufletul după finala istorică de la Wimbledon, Novak Djokovic și Roger Federer revin pe teren în această săptămână, amândoi sărind peste Canada. Au nimerit pe aceeași parte de tablou și s-ar putea revedea mai repede decât și-ar dori, poate, amândoi. 

Novak Djokovic, favorit 1, are un start presărat cu potențiale capcane: Sam Querrey, John Isner și Nick Kyrgios/Karen Khachanov/Fabio Fognini ar putea fi primii lui adversari, înainte de eventuala semifinală cu Federer. 

Roger, care și-a sărbătorit ziua de naștere acum două zile, va deschide cu Berrettini sau Londero, apoi s-ar vedea cu Wawrinka sau Basilashvili sau Dimitrov. În sferturi, Medvedev sau Tsitsipas, doi dintre jucătorii cu cele mai bune rezultate din noul val. 

Rafael Nadal are o jumătate inferioară în care ar trebui să nu aibă mari probleme până în semifinale, unde l-ar putea aștepta unul dintre Zverev, Thiem, Cilic sau Bautista Agut. Andy Murray este, de asemenea, pe acest sfert trei de tablou.

Nou în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Iar noul tricoul 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi