Cele 15 puncte ale Soranei

Adrian Țoca | 8 august 2013

Sorana Cîrstea a obținut una dintre victoriile remarcabile ale anului, trecând de Caroline Wozniacki într-un meci strâns și spectaculos, după ce a salvat mingi de meci

Sorana a obținut miercuri noaptea la Toronto una dintre acele victorii care-ți aduc nu doar niște puncte, ci și o porție consistentă de încredere în forțele proprii. N-o mai fi Caroline Wozniacki lider mondial, dar asta nu înseamnă că nu e un succes de aplaudat, mai cu seamă că trecuse ceva vreme de la ultima victorie cu adevărat sonoră a româncei. Iar felul în care s-a desfășurat meciul contribuie la sentimentul foarte plăcut cu care trebuie să fi ieșit de pe teren jucătoarea noastră. După un prim set împănat cu break-uri, în care Sori a revenit de la 3-5, numai pentru a-și pierde serviciul la 5-6, a urmat un set secund despre care „pe muchie de cuțit” ar fi puțin spus. A fost rândul Soranei să aibă un avantaj de 5-3 și să-l piardă, ba chiar a ajuns din nou în situația din primul set, pe cale să-și piardă serviciul la 5-6. Numai că de data asta Cîrstea a rezolvat situația, răspunzând cu una dintre cele mai faste serii de puncte pe care le-am văzut vreodată la ea. De la 15-40 și, deci, două mingi de meci, Sorana a câștigat 15 puncte la rând (!) cu care a rezolvat game-ul cu pricina, a câștigat tiebreak-ul la zero și a câștigat și primul game din setul decisiv tot la zero.

În game-ul patru, Sorana a făcut break, iar victoria părea să se apropie. A venit, dar nu așa simplu cum am fi crezut inițial. Woz a replicat cu un rebreak, iar la 4-4 a avut minge de break, care, odată transformată, ar fi adus-o în situația de a servi pentru meci. Dar Sorana a răspuns din nou cu o serie câștigătoare, de data asta „doar” șapte la rând, cu care a pus capăt meciului, după două ore și 56 de minute: 5-7, 7-6 (0), 6-4.

Este a treia victorie din palmares contra lui Wozniacki pentru Sori – precedenta sonoră întâmplându-se la acel Roland Garros la care românca a mers până în sferturi. De asemenea, este victoria cu numărul 10 a carierei contra unei jucătoare de Top 10 pentru Sorana, care o va întâlni astăzi, în optimile de finală, pe Jelena Jankovic. Contra fostei lidere mondiale, Sori conduce cu 3-2 în meciurile directe, pierzându-le însă pe singurele două jucate pe hard, întâmplător și cele mai recente.

Cu încă o victorie, Sorana ar urca alte trei locuri în clasament, până pe locul 24, recuperând astfel tot terenul pierdut în urmă cu câteva săptămâni. Ea ar depăși-o, astfel, printre altele, și pe Simona Halep.

Altfel, la Montreal, în turneul băieților, de notat doar eliminarea prematură a lui David Ferrer de către Bogomolov, însă Ferru performează tradițional slab în Canada. Două meciuri foarte interesante azi: Nadal – Janowicz și Murray – Gulbis. Și la fete e un meci cu potențial: Radwanska – Stephens.

Ideea cea bună a lui Victor

De salutat inițiativa anunțată de Victor Hănescu pe pagina sa de Facebook. Victor a dat startul campaniei Orice campion are un început, o campanie prin care românul intenționează să ajute elevi și juniori din țară cu echipament sportiv atât de necesar pentru practicarea tenisului. Pentru asta, Victor va dona banii câștigați pentru participarea la Cupa Davis. 

Primul eveniment al acestei campanii va avea loc azi la Tenis Club Curtea de Argeș, următoarele momente din campanie urmând a fi decise în funcție de programul lui Victor. 

Conform site-ului lui Victor, inițiativa vine din dorința lui de a porni o mișcare la nivel național cu evenimente similare și de a oferi un punct de plecare unor viitori campioni ai României.

„Mi-am dorit dintotdeauna să văd că juniorii români beneficiază de același suport ca cei din alte țări. Avem resursele necesare și ar fi păcat să nu le folosim. Campania aceasta va crea un precedent și, sper eu, cu ajutorul viitorilor parteneri să facem fericiți cât mai mulți copii”, spune Victor.

Zgură de la Stuttgart la Stejarii Country Club

Dacă vă întrebați ce are special zgura de la Stuttgart, ei bine, terenul de tenis cu zgură PRO CLAY poate fi folosit la scurt timp după ploaie, având asigurată şi protecţia împotriva frigului şi a îngheţului, ceea ce îl face accesibil în exterior pe tot parcursul anului. Terenurile beneficiază şi de o tehnologie specială de stocare a umidităţii, astfel că spaţiul de joc nu mai trebuie irigat. Avantajul acestui sistem care atrage umiditatea din aer este că nu pune în pericol sănătatea jucătorilor, pentru că nu permite formarea prafului. În plus, această tehnologie este ecologică, fiind reciclabilă. De asemenea, aceste terenuri garantează pe termen lung o suprafaţă de joc dură şi netedă la acelaşi nivel, grație instalaţiei asistată cu laser.

Acest tip de zgură va fi disponibil, în premieră pentru România, la Stejarii Country Club, un proiect care va fi lansat în această toamnă în București. Situat în pădurea Băneasa, complexul are un design impresionant și va oferi acces la o serie de facilități precum fitness, aerobic, piscină semi-olimpică interioară, terenuri de squash, terenuri interioare și exterioare de tenis, paddle, pistă de jogging interioară și exterioară, pereți de cățărare, arte marțiale, gimnastică, precum și un centru SPA. 
 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi