Ce victorie bună! Sorana Cîrstea rezolvă problema Johanna Konta, se califică în turul al treilea la US Open!

Treizecizero | 3 septembrie 2020

Sorana pierduse patru seturi clar în precedentele două întâlniri cu Konta. Meciul începuse similar: e cu atât mai impresionant felul în care Sorana s-a agățat de acest meci și a găsit modalitatea de a-l întoarce, încet dar sigur, în favoarea ei. Turul al treilea!

US Open este oferit de

Sorana Cîrstea a învins-o în trei seturi pe Johanna Konta în turul secund la New York, după un meci foarte bun făcut de româncă: 2-6, 7-6, 6-4.

Dominată în prima parte a meciului, Sorana și-a făcut treptat loc în meci, refuzând să se lase bătută în fața unei adversare în fața căreia nu câștigase vreun set în cele două meciuri anterioare. După ce a salvat câte două mingi de break la 4-4 și 5-5 în setul secund, Sorana s-a impus în tiebreak. Apoi, în decisiv, la 3-3 a făcut break-ul într-un game de peste 10 minute, în care a avut multiple șanse de break, și a fructificat-o pe a șasea.

Duelul intens al emoțiilor a continuat în game-ul următor, și încă o dată Sorana a ieșit mai bine: a revenit de la 0-40, pentru un hold imens, care a ajutat-o să se desprindă. Konta a răspuns cu aceeași monedă, salvând două mingi de meci în game-ul de la 3-5. Însă Sorana nici nu a clipit, câștigându-și serviciul următor la zero și încheind meciul cu un as.

Diferențele între cele două au fost minime; ba chiar Konta a câștigat cu un un punct mai mult, per total (111-110). Sorana a adunat 38 de winners și 36 de unforced errors, în vreme ce britanica a reușit 40 de lovituri direct câștigătoare, cuplate cu 40 de erori neforțate. La trasul liniei, au contat însă punctele mari: perechea de game-uri câștigate la mijlocul setului decisiv de Sorana au decis meciul.

Este a treia calificare în carieră în turul III la US Open, după 2009 și 2019. În turul următor, Sorana o va întâlni pe Karolina Muchova, în ceea ce va fi prima lor întâlnire.

Victoria cu Konta este cel mai bun rezultat al anului pentru Sorana, atât ca joc, cât și ca relevanță. Sorana a fost foarte aproape și la Australian Open de o victorie semnificativă, pierzând greu într-un meci foarte tare cu Coco Gauff, în turul al doilea. De data aceasta, ea a fost cea care a ieșit la suprafață dintr-un meci tare strâns.

Tot azi, Patricia Țig a pierdut cu Donna Vekic în turul secund, 6-2, 6-1. N-a fost o zi bună pentru Pati, care a spart gheața la această ediție a USO, reușind prima ei victorie într-un Slam. La rândul lor, Horia Tecău și Jean Julien Rojer au debutat cu victorie în ediția din acest an, 6-7, 6-2, 6-4 cu Arevalo/O’Mara. Îi așteaptă un meci tare în turul următor cu favoriții 1, Cabal/Farah, campionii en-titre de la US Open și Wimbledon. Anul trecut, la Wimbledon, Horia și Juls au pierdut un meci dramatic în sferturi cu perechea columbiană, cedând după ce au ratat cinci mingi de meci.

Articol în curs de actualizare

Foto: USTA

Bucură-te de US Open așa cum se cuvine, echipat corespunzător! Pe durata US Open, ai parte de o reducere grozavă în Shop-ul 30-0, valabilă la șosetele colorate! Primești 40 la sută discount dacă folosești codul de voucher MUSTHAVESOCKS.

Plasează-ți comanda AICI.

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi