Ce turneu! Ce răsturnări! Ce listă!

Adrian Țoca | 13 martie 2012

Ce turneu! Ce răsturnări! Ce listă!

N-am mai văzut de ceva vreme un astfel de turneu precum cel de anul acesta de la Indian Wells. Numărul surprizelor este rezonabil spre decent, dar nu e ceva exagerat, s-a văzut şi mai rău de atât. Au ieşit, poate prea devreme, nume ca Murray, Fish, Roddick sau Kvitova, iar alţi favoriţi au cedat contra unor adversari fără nume. Dincolo de asta, surprinde însă numărul foarte mare de meciuri în care jucătorul sau jucătoarea care conducea, uneori foarte detaşat, n-a putut fructifica numeroasele şanse avute, dând astfel ocazia unor reveniri adesea greu de crezut, dacă nu cumva aproape imposibile. 

Practic, n-a fost zi în care să nu avem un astfel de meci. În două dintre ele au fost implicate jucătoare românce, ar fi putut fi chiar trei, dacă Simona Halep ar fi apucat să ducă la capăt revenirea cu Sharapova. De asemenea, o altă jucătoare care s-ar fi putut alătura listei este Sam Stosur, care a salvat minge de meci la 1-6, 6-6, dar a pierdut, totuşi, în tiebreak-ul decisivului cu Petrova.

Lista rămâne deschisă, între timp ea a ajuns la 10 meciuri. Cert e că toate aceste meciuri palpitante, combinate cu numărul foarte mare de retrageri din turneu, dau un aer cu totul şi cu totul special ediţiei de anul acesta a Indian Wells.

1.Azarenka – Barthel 
Meci cu două răsturnări. Întâi Barthel a revenit de la 4-6, 1-5, întorcând meciul la 4-6, 7-6, 4-1. Apoi a fost rândul bielorusei să revină şi să câştige, 7-6 în decisiv, un thriller de zile mari.

2.Kerber – Stephens
Stephens a condus cu 6-2, 5-1, dar a pierdut, incredibil, 6-2, 5-7, 4-6, pe parcursul  revenirii ea salvând şi două mingi de meci.

3. Sorana Cîrstea – Benesova
Cîrstea a revenit, deşi cehoaica a servit pentru meci la 6-4, 5-3, Sorana impunându-se, într-un final, cu 4-6, 7-5, 7-6 (5).

4. Irina Begu – Hradecka
Şi Begu a revenit din ghearele înfrângerii, salvând chiar şi trei mingi de meci pentru asta, în victoria 4-6, 7-5, 6-2, cu Hradecka. Aceasta din urmă a servit pentru meci la 6-4, 5-4.

5. Davydenko – Bubka jr.
Nicolay a câştigat cu 7-5, 6-3, nimic surprinzător, doar că, pentru a lua primul set, el a revenit de la 0-5, 15-40.

6. Roddick – Kubot
Andy a câştigat greu, 4-6, 7-6, 6-3, dar Kubot a servit pentru meci la 6-4, 5-4.

7. A. Ramos – Gasquet
Francezul a servit pentru meci, la 6-3, 5-4, dar a sfârşit prin a pierde, 6-3, 5-7, 1-6.

8. L. Mayer – Falla
Falla a câştigat primul set, 6-2, apoi a servit pentru meci, la  6-5 în setul 2. N-a reuşit să închidă, dar a beneficiat, apoi, de două mingi de meci în tiebreak, irosindu-le pe ambele. Într-un final, el a pierdut şi meciul, 2-6, 6-7, 4-6. 

9. Dolgopolov – Darcis
Meciul ucraineanului Dolgopolov (foto) cu belgianul Steve Darcis a fost, cu siguranţă, unul de povestit. Dolgo a pierdut primul set, la tiebreak, scor 15-13 (!). L-a luat pe al doilea, 6-3, dar în decisiv Darcis a servit pentru meci la 5-3. Inutil însă. Dolgopolov a revenit şi a câştigat setul trei cu 7-5.

10.Wozniacki – Arvidsson
Ştim cu toţii că daneza nu renunţă niciodată. Aşa a făcut şi în momentul în care Arvidsson o conducea cu 6-3 şi 5-4, suedeza având şi avantajul serviciului. Woz a revenit însă, câştigând 9 din următoarele 11 game-uri şi meciul, scor 3-6, 7-5, 6-2.

Update, miercuri

11. Kerber – McHale
Kerber apare pentru a doua oară pe listă, şi tot după mingi de meci salvate. McHale a condus cu 6-3, 3-6, 4-1, Kerber a revenit, apoi americanca a avut trei mingi de meci la 6-5, toate salvate de Kerber, care a luat meciul într-un tiebreak la 4. 

Update, joi

12. Nalbandian – Tsonga
Revenirile nu se opresc, chiar dacă avansăm în fazele importante ale turneului. Cu calificarea în sferturi pe masă, Tsonga nu a putut să închidă meciul cu Nalbandian, deşi  a avut o minge de meci la 6-3, 5-4, 40-30. Atât i-a trebuit experimentatului argentinian, care a întors meciul şi câştigând cu 3-6, 7-5, 6-3.

Îți place?
Cele mai noi