Ce sezon remarcabil pentru Raluca Olaru! Finala de la Moscova, a patra a anului, le aduce atât de aproape de linia de calificare la WTA Finals

Radu Marina | 24 octombrie 2021

Săptămâna aceasta, cele două joacă la Courmayeur, un WTA 250 indoor cu care își închid sezonul, și unde sunt favorite 2. Dacă îl vor câștiga, Raluca și Nadiya ar urca pe locul 9 în Race, adică postura de primă opțiune în cazul unei retrageri de ultim moment din partea primelor 8 echipe.

Raluca Olaru și Nadiya Kichenok au fost învinse în finala turneului de dublu de la Moscova (WTA 500) de Jelena Ostapenko/Katerina Siniakova, favoritele 2 ale competiției. A fost 6-2, 4-6, 10-8 pentru Ostapenko și Siniakova, după un meci strâns, în care Raluca și Nadiya au revenit puternic în setul decisiv, de la 3-7 la 7-7, fără a putea însă duce revenirea la capăt. 

Meciul s-a întins pe durata a o oră și 30 de minute și după două seturi în oglindă, în care fiecare echipă a dominat pe rând, decisivul a aparținut, în primă fază, echipei Ostapenko/Siniakova, care a urcat în super-tibreak la 5-3 și mai apoi 7-3. De la acest scor, a fost rândul Ralucăi și a Nadiyei să lege câteva puncte consecutive, unele dintre ele spectaculoase, până la 7-7. Doar că linia de sosire le-a aparținut favoritelor 2, care au câștigat la Moscova și primul lor trofeu împreună.  

Deși învinse, Raluca Olaru și Nadiya Kichenok rămân cu nouă săptămână bună și își continuă astfel sezonul absolut remarcabil: până acum au jucat împreună patru finale WTA, câștigând două dintre ele. Olaru și Kichenok au refăcut echipa lor în acest an la Dubai, ceea ce s-a dovedit o alegere tare inspirată, ele reușind să se impună la Sankt Petersburg (WTA 500) și Chicago (WTA 250), respectiv să joace finala la Bad Homburg (WTA 250) și acum Moscova (WTA 500). 

În drumul către această finală – a 24-a a carierei pentru Raluca la dublu – Olaru și Kichenok au trecut de Martincova/Vondrousova, Kalinskaya/Potapova și Dzalamidze/Rakhimova. 

La trasul liniei, în ciuda unei finale pierdute în mod dramatic, Raluca își consolidează un sezon foarte bun cu o apropiere de Top 30, patru finale și o posibilitate de a fi prezentă la WTA Finals.

În prezent, ele sunt pe locul 11 în clasamentul WTA Race, la o diferență de peste 300 de puncte de locul 8. Săptămâna aceasta, cele două joacă la Courmayeur, un WTA 250 indoor cu care își închid sezonul, și unde sunt favorite 2. Dacă îl vor câștiga, Raluca și Nadiya ar urca pe locul 9 în Race, adică postura de primă opțiune în cazul unei retrageri de ultim moment din partea primelor 8 echipe.

https://twitter.com/WTA/status/1451907808161505283?s=20

Lista titlurilor și a finalelor reușite de jucătorii români în sezonul 2021, simplu și dublu, WTA și ATP

Titluri

🔸 Raluca Olaru – dublu, St. Petersburg, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)
🔸 Sorana Cîrstea – simplu, Istanbul, WTA 250
🔸 Horia Tecău – dublu, Halle, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Gabriela Ruse – simplu, Hamburg, WTA 250
🔸 Mihaela Buzărnescu – dublu, Budapesta, WTA 250 (cu Fanny Stollar)
🔸 Raluca Olaru – dublu, Chicago, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)
🔸 Monica Niculescu – dublu, Nur-Sultan, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)


Finale

🔸 Horia Tecău – dublu, Rotterdam, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Monica Niculescu – dublu, Doha, WTA 500 (cu Jelena Ostapenko)
🔸 Mihaela Buzărnescu – dublu, Bogota, WTA 250 (cu A.L. Friedsam)
🔸 Horia Tecău – dublu, Barcelona, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Sorana Cîrstea – simplu, Strasbourg, WTA 250
🔸 Raluca Olaru – dublu, Bad Homburg, WTA 250 (cu Nadiia Kichenok)
🔸 Horia Tecău – dublu, Hamburg, ATP 500 (cu Kevin Krawietz)
🔸 Gabriela Ruse – simplu, Palermo, WTA 250
🔸 Irina Begu – simplu, Cleveland, WTA 250
🔸 Raluca Olaru – dublu, Moscova, WTA 500 (cu Nadiia Kichenok)




Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi