Ce rezultat important pentru Sorana Cîrstea! Sorana trece repede de Maria Sakkari, se califică în sferturile de finală la Abu Dhabi

Radu Marina | 7 februarie 2024

Pentru Sorana Cârstea, aceasta este a 21-a victorie contra unei jucătoare din Top 10.

Sorana Cîrstea se califică în sferturile de finală ale turnelui de la Abu Dhabi (WTA 500), după o victorie importantă cu Maria Sakkari, favorită 3 a turnelui. A fost 6-2, 6-1 pentru Sorana, care nu i-a dat prea multe opțiuni Mariei Sakkari, clasată în această săptămână pe locul 9.

Pentru Sorana Cârstea, aceasta este a 21-a victorie contra unei jucătoare din Top 10.

Totodată, rezultatul pe care Sorana îl obține în această săptămână e cu adevărat o gură proaspătă de oxigen. Sorana a ajuns la Abu Dhabi fără multe meciuri în picioare și ducând în spate o serie de șase înfrângeri consecutive. Ultimul meci câștigat de Sorana în circuitul WTA fusese în septembrie 2023, la Ningbo Open, în China. După acea victorie au urmat șase eliminări în primul tur la toate turneele la care a participat.

Evoluția Soranei de astăzi a fost aproape perfectă, fără fisuri, ea jucând exact ce trebuie și cât trebuie în fața unei adversare care e foarte departe de forma ei obișnuită. Însă meritul Soranei rămâne – în special pentru că și ea, precum Sakkari, a avut un start de an complet ratat. De asemenea, e de notat și faptul că în primul tur Sorana a trecut de Caroline Garcia, o adversară complicată oricând, în fața căreia a revenit după pierderea primului set.

Sorana este însoțită la Abu Dhabi de Peter Wessels, fost jucător de tenis olandez, în prezent antrenor la o academie din Dubai.

În turul următor, pentru un loc in semifinale, Sorana o va întâlni pe Daria Kasatkina. Aceasta va fi a treia lor întâlnire, scorul întâlnirilor directe fiind 1-1, cu ultimul meci câștigat de Sorana.

Un eventual titlu la Abu Dhabi i-ar asigura Soranei un salt în Top 20 și depășirea celei mai bune clasări din carieră.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi