Ce onoare! Horia Tecău va purta steagul României la deschiderea Olimpiadei

Adrian Țoca | 3 iulie 2012

Ce onoare! Horia Tecău va purta steagul României la deschiderea Olimpiadei

Horia Tecău tocmai ce a primit unul dintre cele mai frumoase complimente ale carierei: a fost ales sportivul care va purta drapelul României la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Londra. Decizia  a fost luată, azi, de Comitetul Executiv al COSR. 

Horia este cel mai bine clasat jucător român de tenis în acest moment, locul 11 în ierarhia mondială de dublu, probă în care va reprezenta România la Olimpiadă, alături de Adrian Ungur (lista completă a tenismanilor români, aici).

Tecău este câștigător al unui titlu de Slam (dublu mixt, Australian Open 2012) și de două ori finalist la Wimbledon (2010, 2011). Are, de asemenea, 11 titluri ATP în palmares, alături de 4 parteneri diferiți, și alte 10 finale pierdute. 

Comitetul Olimpic Roman a mai precizat că la festivitatea de închidere sportivul care va purta drapelul va fi ales în funcție de performanțele realizate la Londra. 

Horia Tecău s-a alăturat, astfel, unui grup mai mult decât select de tenismani de renume, care vor purta drapelul țării lor la Jocurile Olimpice. Astfel, liderul mondial Novak Djokovic va purta drapelul Serbiei, septuplul campion de la Roland Garros, Rafael Nadal, îl va purta pe cel al Spaniei, iar deținătorul recordului în ce privește numărul de Slamuri câștigate (16), Roger Federer, îl va purta pe cel al Elveției. De asemenea, actuala lideră a fetelor, Maria Sharapova, va purta steagul rus. 

Jocurile Olimpice se vor desfășura între 27 iulie și 12 august 2012, la Londra.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi