Ce ghinion: Simona Halep suferă o ruptură musculară la gamba stângă în meciul cu Angelique Kerber de la Roma

Treizecizero | 12 mai 2021

Simona încerca să capete ceva meciuri în picioare la Roma, după ce sezonul ei de până acum a fost unul cu multe întreruperi. După startul întârziat pe care l-a avut sezonul în februarie, în Australia, ea s-a accidentat și a lipsit la Doha și Dubai. A revenit la Miami, unde a trebuit să se retragă din cauza problemelor reapărute la umăr. După o altă lună de absență, a jucat trei meciuri la Stuttgart și alte trei la Madrid, înainte de această accidentare de la Roma.

Simona Halep părea în drum spre o victorie în meciul cu Angelique Kerber când s-a accidentat și s-a retras, într-un moment în care conducea cu 6-1, 3-3.

Simona a acuzat dureri puternice la gamba piciorului stâng într-un moment în care era la primire. A fost văzută masându-și gamba înainte de primul serviciu. Apoi a încercat să pună în teren serviciul doi al lui Kerber, nu a reușit, și s-a aplecat pentru a se masa iar pe picior. Imediat a trebuit să fie ajutată ca să poată ajunge la scaun. După câteva zeci de secunde și un scurt dialog cu fizioterapeutul în încercarea de a identifica sursa durerii, ea a decis că nu poate continua. „Crezi că e rupt?”, a întrebat Simona.

După meci, Simona a anunțat pe Twitter că a suferit o ruptură la gambă. Ea va efectua mâine un RMN pentru un rezultat mai amănunțit, adăugând că nu este clar, în acest moment, care va fi timpul de recuperare, dar că va face tot ce ține de ea pentru a se îngriji și pentru a se întoarce cât mai repede pe teren.

https://twitter.com/Simona_Halep/status/1392547081768902659?s=20

Până să se accidenteze, campioana en-titre de la Roma arătase foarte bine, câștigând opt din primele nouă game-uri ale meciului, înainte ca Angie să echilibreze setul al doilea cu câteva minute de tenis foarte bun și din partea ei. Cele două erau pe serviciul lui Kerber în momentul în care Simona s-a accidentat.

„Știam că Simona nu ar cere intervenția medicală așa, din senin. Suntem foarte bune prietene și nu mă simt deloc grozav să văd ce s-a întâmplat azi. Sper că se va recupera cât mai repede”, a spus Angie Kerber, care a fost foarte empatică în momentul accidentării și i-a fost alături Simonei, aducându-i un scaun pentru picior și preocupându-se de starea ei.

Un an dificil

Simona încerca să capete ceva meciuri în picioare la Roma, după ce sezonul ei de până acum a fost unul cu multe întreruperi. După startul întârziat pe care l-a avut sezonul în februarie, în Australia, ea s-a accidentat și a lipsit la Doha și Dubai. A revenit la Miami, unde a trebuit să se retragă din cauza problemelor reapărute la umăr. După o altă lună de absență, a jucat trei meciuri la Stuttgart și alte trei la Madrid, înainte de această accidentare de la Roma.

Roland-Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului și următorul turneu din calendarul Simonei, începe pe 30 mai.

Ca în 2017, când a ajuns la Paris tot după o accidentare la Roma, Simona intră acum într-o cursă contracronometru pentru a putea fi prezentă la Paris, cu 17 zile rămase la dispoziție pentru recuperare. Însă până la aflarea altor informații despre durata recuperării, orice calcule privind RG trebuie privite cu maximă rezervare.

Exceptând US Open 2020, la care Simona a ales să nu participe în contextul pandemiei de COVID-19, dubla campioană de Grand Slam nu a ratat prezența la niciun turneu de Grand Slam de când este în circuit și a început să aibă clasamentul pentru a accede la aceste turnee.

Simona a debutat la un Grand Slam în 2010, la Roland-Garros, apoi a ratat tabloul la Wimbledon, pierzând în calificări. Însă începând cu US Open 2010 ea a jucat la toate Slamurile, o serie de 39 de prezențe consecutive oprită toamna trecută, la US Open 2020.

O dovadă de longevitate remarcabilă, asta, în condițiile în care a suferit și alte accidentări de-a lungul anilor, majoritatea având legătură cu spatele sau cu gleznele. Însă ea a reușit să fie mereu gata pentru Slamuri.

[Foto: Jimmie48Photography]

https://twitter.com/tennis_gifs/status/1392528076509220866?s=20
https://twitter.com/SuperTennisTv/status/1392536695120310274?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1392528932491063305?s=20
https://twitter.com/WTA/status/1392530164903415811?s=20

Eliminări pentru favorite

Meciul Simonei a încheiat o zi plină la Roma, în care trei nume mari au părăsit turneul: Serena Williams, Naomi Osaka și Petra Kvitova, eliminate de Podoroska, Pegula, respectiv Zvonareva. În niciuna din cazuri nu e o eliminare întru totul suprinzătoare, înfrângerile celor trei venind într-un context în care zgura este suprafața mai slabă și de lipsă de meciuri în picioare (în cazul Serenei). Au mai ieșit, de asemenea, Kenin (eliminată de Krejcikova) sau Sakkari (învinsă de Gauff).

Optimile de finală la Roma:

Barty (1) – Kudermetova
Gauff – Sabalenka (7)
Krejcikova – Swiatek (15)
Muguruza (12) – Svitolina (5)

Pliskova (9) – Zvonareva
Ostapenko – Kerber
Podoroska – Martic
Alexandrova – Pegula


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi