Ce efort! Simona Halep se întoarce cu victorie la două zile după titlul din Canada, câștigă în prima rundă la Cincy

Treizecizero | 17 august 2022

Simona Halep a câștigat în primul tur al turneului de la Cincinnati la mai puțin de 48 de ore după titlul reușit la Toronto duminică seara. A fost 6-4, 3-6, 6-3 pentru Simona în meciul cu rusoaica Anastasia Potapova, cea care i-a luat locul, din postura de lucky-loser, cehoaicei Karolina Muchova. N-avea cum să fie […]

Simona Halep a câștigat în primul tur al turneului de la Cincinnati la mai puțin de 48 de ore după titlul reușit la Toronto duminică seara. A fost 6-4, 3-6, 6-3 pentru Simona în meciul cu rusoaica Anastasia Potapova, cea care i-a luat locul, din postura de lucky-loser, cehoaicei Karolina Muchova.

N-avea cum să fie ușor pentru Simona să fie din nou pe teren atât de repede după un turneu câștigat. Nu doar din punct de vedere fizic – iar energia consumată în cele șase meciuri de săptămâna trecută e considerabilă. Ci și emoțional, pentru că Simona n-a avut mult timp la dispoziție să se separe de turneul precedent și să se reîncarce pentru Cincy.

În condițiile astea, era de așteptat ca ea să aibă de tras în meciul cu Potapova. Mai ales că rusoaica a intrat în acest meci fără să aibă absolut nimic de pierdut: a primit o șansă în plus să joace în acest turneu, după ce fusese eliminată în calificări și avea în față o jucătoare super titrată. O oportunitate în fața căreia Potapova s-a arătat foarte motivată și energizată. Rusoaica a lovit super agresiv încă din start, reușind puncte sclipitoare pe alocuri și forțând-o pe Simona să facă eforturi mari în defensivă.

Meciul a fost întrerupt de ploaie la 2-2, iar toată această secvență în care Simona s-a încălzit, apoi s-a oprit, apoi iar s-a încălzit e posibil s-o fi făcut-o să simtă mai mult oboseala, pentru că jucătoarea noastră a acuzat pe mai toată durata partidei dureri la coapsa stângă și a fost în mod evident limitată fizică.

În condițiile astea, a fost o seară în care Simona a încercat să se descurce cu ce a avut. Au fost momente în care și-a construit punctele superb, dar și situații în care nu a putut să oprească puhoiul de lovituri năpraznice trimise de Potapova, care a lovit mingea virulent și a făcut, altminteri, un joc foarte bun. De altfel, a fost un meci atipic prin combinația asta de schimburi lungi, epuizante, intense, și raliuri scurte, încheiate repede cu lovituri decisive.

Era esențial pentru șansele Simonei la victorie ca ea să câștige primul set, și a reușit să facă asta, după ce a obținut un break luptat la 4-4, după ce ratase o șansă bună la 3-3, într-un game de peste zece minute. Simona a salvat două mingi de break înainte de a închide setul la 6-4, folosindu-se de experiența și de inteligența de joc superioare în toate aceste situații complicate.

Ar fi putut să se desprindă repede și în setul al doilea și să-și ofere o seară mai scurtă. Dar la 3-2 și 40-15 pe serviciul ei, n-a putut să închidă acel game, iar de aici a intrat într-o spirală negativă, accentuată probabil și de oboseală și de frustrare. Schimburile s-au scurtat masiv, Simona nemaiavând niciun interes să stea în schimburi lungi, iar punctele s-au adunat în contul Potapovei, care a fugit cu setul.

După ce a primit scurte îngrijiri la picior, Simona s-a resetat la startul setului al treilea. Și-a protejat serviciul și a făcut, la 2-1, break-ul care a desprins-o. A urmat un alt game scăpat din mână pe serviciul ei la 4-2, care i-a permis Potapovei să se apropie, iar scenariul din setul doi a părut, din nou, posibil.

Dar Simona nu stătuse pe teren atâta timp degeaba. Cu toate puterile rămase, ea s-a agățat de ceea ce a fost un game extraordinar la 4-3, pe care l-a câștigat până la urmă la a cincea șansă de break, după o suită de schimburi explozive și câteva reușite impresionante ale ei, inclusiv acel rever din săritură în cross absolut splendid, care i-a adus un standing ovation.

Simona a adunat cu 17 winners și 29 de erori, în vreme ce Potapova, care merită și ea creditată pentru cum a luptat azi, a încheiat cu 28 winners și 40 UE. Au fost, de data asta, doar 4 duble greșeli pentru Simo, o cifră mult îmbunătățită față de ultimele trei meciuri de la Toronto. Românca și-a creat nu mai puțin de 18 șanse de break, concretizând 7. Dovadă a echilibrului din acest meci, diferența dintre cele două a fost doar trei puncte (99-96 Simona).

O Simona epuizată a spus la interviul de pe teren că, indiferent de oboseala resimțită, fiecare meci e important și și-a dorit mult să lupte până la capăt.

La trasul liniei, un astfel de meci e exact ceea ce o face pe Simona atât de iubită și de respectată. Nu e despre victorie – deși și ea e importantă. E despre o idee. Despre pasiunea pentru tenis, pentru competiție și pentru fani. Despre dorința de a nu ceda, orice ar fi. Astfel de victorii, obținute cu atâtea sacrificii, i-au construit reputația, i-au adus atâta susținere și, la urma urmelor, îi aduc alte victorii.

Dacă totul va fi bine din punct de vedere fizic, Simona va da în turul următor, mâine, peste o altă rusoaică hard-hitter cu care are un H2H bun. E vorba de Veronika Kudermetova, care a eliminat-o pe Barbora Krejcikova. Simo conduce cu 3-0, fără să piardă set, cel mai recent duel fiind în finala de la Melbourne de anul acesta.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi