Ce efort, ce jucător! Novak Djokovic găsește motivația pentru a întoarce cu Lorenzo Musetti, într-un thriller încheiat la 3 dimineața

Treizecizero | 2 iunie 2024

La 3:08 dimineața, ora Parisului, e cel mai întârziat final al unei zile de RG din istoria turneului.

Novak Djokovic a reușit să câștige un meci care, a spus el la interviul de pe teren, va rămâne printre cele mai bune jucate de el la Paris. Sau, cu siguranță, printre cele mai greu de uitat.

Într-un duel încheiat după patru ore și jumătate, Djokovic a întors de la 1-2 la seturi cu tânărul italian Lorenzo Musetti, un jucător cu 15 ani mai tânăr decât Djokovic. A fost 7-5, 6-7, 2-6, 6-3, 6-0 pentru Djokovic, care își salvează astfel turneul și continuă apărarea titlului de anul trecut.

Djokovic a fost, însă, în reală dificultate la jumătatea meciului. Într-un duel pasionant, pe parcursul căruia am avut multiple schimburi spectaculoase, Djokovic a părut că nu mai are resurse, în special după ce a pierdut setul al doilea. Sârbul a avut, în fapt, o minge de set pe serviciu în tiebreak-ul setului doi, dar Musetti a revenit spectaculos, reușind să-l câștige. Frustrat de pierderea setului, dar și de faptul că devenea evident că meciul avea să se termine târziu în noapte, Djokovic a fost dominat în setul al treilea, iar limbajul lui corporal nu era deloc promițător.

Dar liderul mondial a găsit o viteză în plus de la jumătatea setului patru, reușind, până la urmă, să frângă rezistența lui Musetti. E a doua oară când Djokovic revine cu Musetti la Roland-Garros: în 2021, el întorcea de la 0-2 la seturi.

Djokovic, care nu fusese eliminat în prima săptămână a unui Slam decât de două ori în ultimele lui 52 de Slamuri, ar fi pierdut locul 1 în cazul unui eșec azi. El are acum un bilanț de 39-11 în meciurile de cinci seturi.

Pe cât de frumoasă a fost lupta celor doi, ea va relansa discuțiile despre cât de folositoare sunt pentru tenis meciurile încheiate târziu în noapte. „Îmi place tenisul, îmi place RG, dar nu-mi place să joc la 1 dimineața”, a admis Casper Ruud, al cărui meci cu argentinianul Etcheverry s-a încheiat și el târziu.

Tot mai des întâlnite în ultimii ani, în ciuda promisiunilor Slamurilor și a celorlalte turnee mari că vor căuta să ia decizii care să le evite, astfel de situații nu avantajează pe nimeni. În niciun caz pe jucători, care, lăsând la o parte dificultatea de a performa la o oră nenaturală, au apoi probleme majore în ce privește recuperarea, dar nici pe fani, care nu pot urmări în direct asemenea meciuri. Pe termen lung, astfel de situații pot fi unul din factorii care pot afecta interesul în jurul tenisului, o temă arzătoare pentru oamenii cheie ai acestui sport în ultimii ani.

La 3:08 dimineața, ora Parisului, e cel mai întârziat final al unei zile de RG din istoria turneului. Recordul în Slamuri e deținut de Australian Open, cu ora 4:34, la un meci din 2008 dintre Hewitt și Baghdatis.

Djokovic, 37 de ani, va trebui să se recupereze acum pentru meciul cu Cerundolo din optimi. Pe de altă parte, victoria i-ar putea folosi lui Nole, în sensul că îi poate relansa un sezon neobișnuit pentru standardele lui.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi