Cât de aproape a fost Horia! Tecău/Lindstedt, eliminaţi în semifinale după ce au avut o minge de meci!

Adrian Țoca | 26 ianuarie 2012

Cât de aproape a fost Horia! Tecău/Lindstedt, eliminaţi în semifinale după ce au avut o minge de meci!

Un singur punct. De atât ar mai fi avut nevoie Horia Tecău şi coechipierul său, suedezul Robert Lindstedt, pentru a se califica în ceea ce ar fi fost a treia finală de Grand Slam a carierelor lor. Din păcate, punctul atât de mult n-a mai venit. Într-un final dramatic al primei semifinale de dublu de la Australian Open, perechea Tecău/Lindstedt a pierdut, în trei seturi, 6-4, 3-6, 6-7 (5), meciul cu gemenii americani Bryan/Bryan, deşi a avut o minge de meci în setul 3, la 6-5, 40-30.

Românul şi suedezul pierduseră precedentele două meciuri directe cu fraţii Bryan, ambele jucate anul trecut, una în finala de la Wimbledon, cealaltă în grupele Turneului Campionilor. Dar asta nu i-a afectat deloc în disputa de pe Rod Laver. Tecău şi Lindstedt au pornit mai bine, câştigând primul set în 38 de minute, scor 6-4. Experimentaţii lor adversari l-au tranşat pe al doilea, la 3, pregătind scena pentru momentele dramatice din final.

Câştigând 79 la sută dintre punctele jucate cu primul serviciu şi cu 13 aşi în cont, dintre care 7 în decisiv, Tecău şi Lindstedt au pus în permanenţă presiune pe serviciul americanilor, ajungând în situaţia descrisă mai sus. La 5-6, liderii mondiali au servit pentru a rămâne în joc, iar echipa lui Tecău a avut 40-30, a şasea minge de break pentru ei şi, totodată, minge de meci, însă fără a reuşi s-o concretizeze. 

N-a fost însă singurul moment în care Horia şi Robert au fost foarte aproape de a închide meciul. În tie-break, cei doi au condus cu 5-2 şi serviciul, însă au pierdut atât cele două puncte, jucate pe serviciul suedezului, cât şi pe următoarele trei, cedând meciul! 

“Cred că am fost un pic norocoşi”, a declarat Mike Bryan. “Dar am jucat cel mai  bun tenis al nostru atunci când a contat, la final. Bob a avut un reflex incredibil care ne-a permis să venim la 3-5 în tie-break. Ei (n.r. Tecău şi Lindsted) servesc foarte bine, e greu, au jucat foarte bine. Cred că sunt perechea care şi-a îmbunătăţit cel mai  mult jocul din circuit”.

E o palidă consolare pentru Horia Tecău, încă în căutarea primului triumf într-un turneu de Grand Slam. Cât despre fraţii Bryan, ei au ajuns la cea de-a 23-a victorie consecutivă la Melbourne şi au şansa să obţină al 4-lea lor titlu consecutiv la AO în finala pe care o vor juca împotriva cuplului Leander Paes / Radek Stepanek. Aceştia, la doar al 4-lea turneu împreună, i-au eliminat pe favoriţii 2, Mirnyi/Nestor, 2-6, 6-4, 6-4.

S-a răzbunat la mixt

Câteva ore mai târziu, românul a revenit pe teren pentru a disputa meciul din sferturile de finală ale probei de dublu mixt. Horia a făcut pereche cu americanca Mattek-Sands, cei doi întâlnind perechea Gajdosova / Soares. După un prim set pierdut, 4-6, Tecău şi Mattek-Sands au revenit, câştigându-l pe al doilea cu 6-1 şi impunându-se, mai apoi, în super tie-break, cu 13-11.

Tecău va juca astfel a doua semifinală la Australian Open, o performanţă remarcabilă. Adversari le vor fi perechea Mirza/Bhupati.

 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi