BRD Bucharest Open 2015 s-a lansat: trofeu nou, multe românce la start și un entry-list promițător

Treizecizero | 12 iunie 2015

Șase românce prezente pe tabloul de simplu vor încerca să păstreze acasă noul trofeu acordat câștigătoarei BRD Bucharest Open.

11 – 19 iulie. Planuri? Mai bine le aranjați în funcție de turneu. A doua ediție a BRD Bucharest Open se anunță încă o dată foarte interesantă, în ton cu interesul în creștere al fanilor români pentru tenis, în special cel feminin. Sunt o serie de motive pentru care să veniți în Cotroceni în timpul turneului: un tablou solid, multe jucătoare din România la start și destule nume interesante în entry-list. Iată tot ce e de știut despre BRD Bucharest Open. 

Trei românce de top calificate direct pe tablou

Dintre jucătoarele care au contribuit în diverse forme la succesul extraordinar ale echipei de Fed Cup, le vom vedea la lucru de aproape pe Monica Niculescu, Alexandra Dulgheru și Andreea Mitu. 

Monica este semifinalistă anul trecut la București, iar nu mai departe de această săptămână a reușit o semifinală la Nottingham, asta după ce săptămâna trecută câștigase la Marseille. 

Alexandra are cel mai bun sezon în ultimii ani, cu o serie de borne personale importante. Finala la Kuala Lumpur, pierdută cu Wozniacki, sfertul de finală reușit la puternicul turneu de la Roma, unde a fost oprită de Simona Halep, contribuție masivă la victoria din Canada reușită de România, urcare spectaculoasă în clasament.

La rândul ei, Andreea a surprins pe toată lumea în ultimele două luni: după ce a reușit primele victorii în circuitul WTA, la Charleston, Andreea a debutat cu victorie pentru România în Fed Cup, învingând-o pe Genie Bouchard în Canada. Apoi, la Roland Garros a reușit cea mai bună performanță a carierei: optimi de finală la prima prezență pe tablou. 

Andreea: „Sper să joc bine acasă; mai am multe de învățat”

Prezentă la conferința de azi, Andreea Mitu spune că mai are de învățat la toate capitolele și speră să joace cât mai bine la București: „Mă bucur mult să joc din nou în țară și sper să nu mai am emoții precum anul trecut. Obiectivul meu pentru finalul acestui an este să ajung în Top 50. Anul trecut a fost o presiune deosebită pentru mine, dar acum m-am acomodat cu terenurile mari, cu publicul, m-am maturizat și doresc să am o prestație cât mai bună la București. Am crescut pe zgură și este suprafața mea preferată. Trecerile de la iarbă la zgură nu sunt ușoare, dar trebuie să ne adaptăm cât mai repede. Am prins multă încredere odată cu rezultatele obținute și asta îmi dă putere de muncă. Mai am mult de lucru la fiecare capitol, dar consider că pregatirea fizică este prioritară”, a spus Andreea, care va juca la București și la dublu, alături de o parteneră care, pentru moment, rămâne surpriză.

Alte trei românce au primit wild-card

Ca orice turneu care se respectă, BRD Bucharest Open oferă șanse altor jucătoare din România, acordând wild-carduri pentru două sportive cu un progres remarcabil în ultimul an, Patricia Țig și Ana Bogdan, plus un altul pentru Sorana Cîrstea. Fost număr 21 mondial, Sorana ar putea folosi acest prilej pentru a începe mult așteptata ascensiune în clasament, după un an în care jocul și încrederea ei au avut de suferit.

Nume bune pe tablou

Fostă finalistă la Roland Garros și fostă jucătoare de Top 10, Sara Errani va fi cap de serie numărul 1 anul acesta. O jucătoare care s-a consacrat pe zgură, Errani a jucat sferturi de finală la RG și anul acesta; are opt trofee de simplu în palmares. Ea va fi secondată de fosta ei colegă de dublu, Roberta Vinci, finalista de anul trecut, la rândul ei cu 9 titluri în palmares. Împreună, Errani și Vinci au încheiat în trei ani pe primul loc clasamentul de dublu, adunând împreună 22 de titluri la dublu, dintre care 5 de Grand Slam. Însă, de curând, au decis să nu mai joace împreună dublu.

Lista celor opt favorite este: 1. Errani, 2. Vinci, 3. Knapp, 4. Dulgheru, 5. Schmiedlova, 6. Smitkova, 7. Niculescu, 8. Goerges.

Simona este anunțată la Kids Day

Deși nu va juca anul acesta la București, numărul 3 mondial este anunțată de organizatori în line-up-ul zilei dedicate copiilor, alături de celelalte românce prezente la turneu. Peste 100 de copii talentați și pasionați de tenis vor avea șansa să facă schimb de mingi și să primească autografe de la jucătoarele noastre. 

Trofeu nou

Anul trecut, la prima ediție, ambele trofee au fost cucerite de românce, cu Simona impunându-se la simplu și perechea Ema Bogdan / Alexandra Cadanțu câștigând la dublu. Campioanele de anul acesta vor primi trofee noi. Noul design, care păstrează aceeași linie și culoarea turneului, a fost prezentat în cadrul conferinței de presă de vineri care a marcat lansarea turneului.

Biletele se pun în vânzare astăzi

Biletele și abonamentele pentru turneul BRD Bucharest Open 2015 pot fi achiziționate începând de astăzi,  vineri, 12 iunie 2015, atât online, pe www.eventim.ro, cât și în rețeaua magazinelor partenere Eventim:  Orange, Vodafone, Germanos, Domo, librăriile Cărturești și Humanitas, magazinele Carrefour și benzinăriile OMV. 

Prețul biletelor variază între 15 lei (de luni până joi), 30 de lei (vineri), 40 de lei (sâmbătă) și 50 de lei (duminică), în timp ce abonamentul pentru toată săptămâna costă 120 de lei. 

Intrarea este liberă pentru publicul larg, în zilele de 11 și 12 iulie 2015, iar juniorii până în vârsta de 16 ani, legitimați la cluburile de tenis, copiii cu vârsta preșcolară, elevii, studenții și pensionarii beneficiază de acces liber și în perioada 13-16 iulie 2015, în limita a 500 de persoane/zi, făcând dovada cu un act de legitimare (legitimație, carnet de elev sau student, talon de pensie).

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi