Big Foe Tiafoe reușește victoria carierei, îl învinge pe Nadal! Prima înfrângere într-un Slam în 2022 pentru Rafa

Treizecizero | 5 septembrie 2022

Frances Tiafoe a spus înainte de meci că se simte în stare să câștige și a confirmat-o pe teren. Americanul a produs cea mai mare surpriză a turneului masculin, eliminându-l în optimile de finală pe Rafael Nadal în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 în trei ore și 34 de minute, prima lui victorie asupra […]

US Open este oferit de

Frances Tiafoe a spus înainte de meci că se simte în stare să câștige și a confirmat-o pe teren. Americanul a produs cea mai mare surpriză a turneului masculin, eliminându-l în optimile de finală pe Rafael Nadal în patru seturi, 6-4, 4-6, 6-4, 6-3 în trei ore și 34 de minute, prima lui victorie asupra jucătorului spaniol și cea mai importantă a carierei.

Tiafoe a dominat meciul cu o forță și o agresivitate cărora Nadal nu le-a găsit răspunsul mai niciun moment. Spaniolul a avut cea mai bună șansă de a relansa meciul în setul patru, când a făcut break-ul devreme, dar l-a predat imediat înapoi cu câteva erori.

N-a fost o zi grozavă pentru Nadal, care s-a văzut până la urmă prins din urmă de pregătirea sumară pe care a făcut-o pentru New York, din cauza accidentărilor care i-au perturbat programul.

Este prima înfrângere într-un meci de Slam pentru Nadal în 2022. Spaniolul a câștigat titlurile la Australian Open și la Roland-Garros, apoi s-a retras înainte de semifinala Wimbledon cu Nick Kyrgios. Rafa are în continuare șanse teoretice să preia locul 1 după finalul US Open, dar acum lucrurile nu mai depind de el, ci de rezultatele realizate de Carlos Alcaraz și Casper Ruud. Scenariul în care Nadal va deveni lider e cel în care atât Alcaraz, cât și Ruud ratează calificarea în finală.

Tiafoe va juca prima oară într-un sfert la US Open (al doilea sfert de Slam al carierei) cu Andrey Rublev, care l-a învins în trei seturi pe Cameron Norrie.

„Nu știu ce să zic acum, sunt dincolo de fericire, aproape în lacrimi. Nu-mi vine să cred. El e unul din cei mai buni din toate timpurile. Am jucat incredibil azi, dar nu știu ce s-a întâmplat”, a spus, copleșit, Tiafoe, la interviul de după meci.

Pentru toți cei rămași pe tablou, de la Nick Kyrgios la Tiafoe, turneul devine acum o oportunitate uriașă la un titlu de Grand Slam. În afară de acești doi, mai erau în cursă (la ora finalului acestui meci) Khachanov, Berrettini, Ruud, Ivashka, Sinner, Cilic, Alcaraz și Rublev. Dintre ei, doar Cilic a mai câștigat un Slam (chiar la US Open, în 2014), situație care deschide larg porțile către un campion în premieră, și, plauzibil, un campion din noile generații.

https://twitter.com/usopen/status/1566915293917728769?s=20&t=Q4oyqsfikoIF65w5zDCCkw

Pliskova leagă iar victoriile la New York

US Open îi prinde mereu bine Karolinei Pliskova, care s-a calificat în sferturi la New York pentru al doilea an la rând, după un meci de trei ore câștigat cu Victoria Azarenka, într-un duel între două foste nr. 1 în lume.

A fost 7-5, 6-7 (5), 6-2 pentru Pliskova, care e singura dintre jucătoarele rămase pe tabloul feminin care a mai jucat o finală la US Open (2016).

E al 10-lea ei sfert de Slam, jumătate din acest total petrecându-se la New York.

Karolina o va întâlni în sferturi pe învingătoarea dintre Sabalenka și Collins, în vreme ce celelalte sferturi de finală sunt Swiatek vs Pegula, Gauff vs Garcia și Jabeur vs Tomljanovic.

Indiferent de numele campioanei, va fi una în premieră la US Open.

Articol în curs de actualizare

https://twitter.com/usopen/status/1566938708829302784?s=20&t=Q4oyqsfikoIF65w5zDCCkw

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi