Berdych a refuzat să dea mâna cu Almagro. Urmează Nadal, în sferturi

Adrian Țoca | 22 ianuarie 2012

Berdych a refuzat să dea mâna cu Almagro. Urmează Nadal, în sferturi

Cehul Tomas Berych a câştigat un meci greu şi foarte strâns cu spaniolul Nicolas Almagro, însă a părăsit terenul fiind fluierat la scenă deschisă de către publicul de pe Hisense. Motivul? A refuzat să dea mâna, la fileu, cu învinsul său. Explicaţia lui Berdych: l-a deranjat faptul că Almagro a trimis intenţionat o minge puternică direct spre capul cehului, lovindu-l într-un schimb intens la fileu (video mai jos).

“E suficient spaţiu pe teren, nu-i nevoie să dea direct spre tine”, a spus cehul, care, cu toate că Almagro şi-a cerut scuze imediat, nu a înghiţit momentul. Ba chiar l-a deranjat atât de tare încât, deşi cauza conflictului îl îndreptăţea să fie supărat, a sfârşit prin a deveni el personajul negativ, după ce a refuzat salutul tradiţional de final de meci.

Berdych şi-a cerut scuze ulterior, însă cu jumătate de gură. “Să zicem că amândoi am greşit. Să depăşim momentul”, a spus el. Cehul a câştigat în patru seturi foarte strânse, trei dintre ele decise la tie-break şi toate trei în favoarea acestuia, 4-6, 7-6 (5), 7-6 (3), 7-6 (2).

Berdych, neînvins în 2012, îl va întâlni în sferturile de finală pe numărul 2 mondial, Rafa Nadal, care n-a avut nicio problemă contra lui Feliciano Lopez, scor 6-4, 6-4, 6-2. Nadal l-a învins pe Berdych în ultimele 10 meciuri disputate, după ce pierduse trei la rând. Una dintre acele trei, jucată la Madrid, în 2006, a avut şi ea parte de un incident. Berdych a instigat atunci publicul, făcându-le semn să tacă la finalul partidei pe care a câştigat-o, reacţie care l-a făcut ulterior pe Nadal să spună că Berdych s-a comportat “stupid”.

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi