Begu – Niculescu: primul turneu împreună, primul trofeu!

Adrian Țoca | 14 ianuarie 2012

Begu – Niculescu: primul turneu împreună, primul trofeu!

Foarte inspirate cele două românce atunci când au decis să joace împreună la Hobart. Irina Begu şi Monica Niculescu au fost, în 2011, cele mai în formă jucătoare ale noastre la simplu, rezultatele lor, detaliate aici, transformându-le în nişte revelaţii ale circuitului.

La Hobart, cele două au demonstrat, încă o dată, că se descurcă foarte bine şi la dublu. Chiar dacă a fost primul turneu în această componenţă, Begu şi Niculescu nu s-au oprit până când nu au pus mâna pe trofeu, obţinut după victoria împotriva cuplului Chuang / Erakovic (Taipei / Noua Zeelandă), scor 6-7, 7-6, 10-5. A fost, de altfel, şi singurul meci dintre cele 4 jucate la Hobart de perechea română în care fetele au cedat un set.

Pentru Monica Niculescu a fost al doilea turneu de dublu câştigat în carieră, după cel obţinut alături de rusoaica Kleybanova, la Budapesta, în 2009. În schimb, Irina a fost la primul trofeu WTA, ea impunându-se până acum doar în challenger-uri.

 

Cele două vor juca împreună şi la Australian Open. Culmea, de partea cealaltă a fileului va fi o altă româncă, Simona Halep, care face pereche cu olandeza Arantxa Rus. Perechea învingătoare va întâlni, mai departe, cuplul Sorana Cîrstea/ Lucie Safarova – Grandin/ Uhlrirova, favorite 9. 

 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi