BCR Open, optimi: Lecție pentru Cristina; Begu își intră în formă

Adrian Țoca | 20 iulie 2012

BCR Open, optimi: Lecție pentru Cristina; Begu își intră în formă

Ziua cea mai lungă de la BCR Open, cea în care s-au jucat toate optimile de finală de pe tabloul de simplu, plus sferturile de la dublu, a însemnat și trierea zdravănă a româncelor rămase în concurs.

Prima care a intrat pe teren a fost Cristina-Andreea Mitu, cea care, după victoria cu Ormaechea, a primit drept răsplată o adversară și mai experimentată, finalista de anul trecut, Laura Pous-Tio. 

Cristina a continuat în stilul care ‘amenință’ să o facă repede foarte cunoscută. În principiu, românca nu stă foarte mult pe gânduri și atacă. O face natural, dar în forță. Atacă indiferent că mingile vin tare, că vin încet, că e condusă sau conduce, că e soare sau că bate vântul. Asta e un lucru bun și o să-i aducă mulți fani, pe măsură ce jocul ei va crește, iar numele ei va fi tot mai des pronunțat. Evident, Cristina mai trebuie să învețe să aibă și răbdare, să-și țină în frâu emoțiile și să se obișnuiască să câștige și cu altceva decât dreapta ei înspăimântătoare, dar care-i condiționează un pic prea mult jocul. 

Senzația cu care am plecat de la meciul cu Pous-Tio a fost că jucătoarea mai bună, dar mai necoaptă, a pierdut. Pe o căldură aproape demotivantă, Cristina a condus în primul set, dar l-a scăpat printre degete în tie-break, a revenit câștigându-l pe cel secund, apoi a ținut aproape de adversara ei în decisiv. A fost suficient un singur game ezitant pe serviciu, iar Pous-Tio, care a trecut fără jenă într-o apărare cu orice mijloace, pustiind de câteva ori holdele cu câteva loburi rușinoase, dar perfect sănătoase, a profitat cu experiența veteranului care știe ce are de făcut ca să treacă de o zi grea la birou.

În game-ul în care iberica a servit pentru meci, Mitu a avut o jumătate de șansă de rebreak, dar, după ce a avut 30-0, a avut ghinionul ca două drepte ucigătoare să eșueze milimetric în out: 6/7, 6/3, 3/6. 

Cristinei i-ar fi prins bine un sfert de finală la un turneu așa puternic, dar, oricum, a fost o experiență bună pentru ea, așa că BCR Open și-a jucat foarte bine rolul din acest punct de vedere. Mitu, care are un an destul de solid, are toate șansele să urce rapid dacă va continua să joace așa cum a arătat aici că poate.

Pe post de consolare, Cristina a obținut, alături de Mădălina Gojnea, calificarea în semifinale la dublu, urmând să joace cu favoritele principale, Begu și Cornet.

Că tot am ajuns la Begu, Irina a avut o zi ușoară, câștigând fără drept de apel meciul cu elvețianca Stephanie Voegele, scor 6-3, 6-1. Nu-s multe de spus, afară de aprecierile naturale pentru jocul solid al Irinei, care se comportă până acum exact așa cum e de așteptat să o facă o jucătoare care, de la ediția de anul trecut și până acum, a acumulat și mai multă experiență.

“Am jucat foarte bine și sunt mulțumită de asta. A fost mai bine decât ieri și sper ca de la zi la zi să evoluez. Mă simt bine, nu sunt obosită, sper să joc cât mai multe meciuri acasă. Mă bucur că sunt aici, îmi place foarte mult și clubul, care e unul dintre cele mai frumoase din țară. Sunt jucătoare foarte bune la acest turneu, însa eu sper să joc bine și vom vedea ce se va întâmpla, de la meci la meci”.

Sferturile de finală vor aduce și primul test major pentru Irina, care va avea viață grea, cel puțin teoretic, cu iberica Garbine Muguruza, favorita 8, cea care a trecut ușor de Karin Knapp.

Programul sferturilor de finală:

Alize Cornet (1) – Laura Pous-Tio (6)

Irina Begu (3) – Garbine Muguruza (8)

Pauline Parmentier (5) – Alexandra Cadanțu (4)

Maria-Teresa Torro-Flor – Lara Arrauabarrena-Vecino

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi