Barty, 9 victorii la rând. Keys, 10 victorii la rând. Deloc rău pentru prima semifinală la Melbourne

Radu Marina | 25 ianuarie 2022

Madison Keys se întoarce într-o semifinală de AO după șapte ani, iar Ash Barty și-a asigurat rămânerea pe primul loc în clasamentul WTA și după finalul turneului, indiferent de rezultatele finale.

Pentru prima dată din 2018, Madison Keys e din nou într-o semifinală de Grand Slam după o victorie scurtă și clară, 6-3, 6-2 cu Barbora Krejcikova, favorita 3 și campioana de la Roland Garros. Keys ajunge acum la 10 victorii consecutive și se întoarce în semifinalele Australian Open după șapte ani.

E un rezultat surpriză doar ne uităm la clasament și nu ținem cont de ce e capabilă să facă Keys pe un teren de tenis când loviturile ei se leagă. Madison e o forță a naturii, e poate cea mai agresivă jucătoare a circuitului, iar atunci când intră în acea zonă aproape niciun stil de joc nu o poate învinge.

Nici măcar stilul complex, creativ și variat al Barborei, care a încercat multe lucruri, a mixat loviturile și a vrut să o scoată din zona de confort pe Keys, n-a avut vreun efect în fața jocului mult prea agresiv și, foarte important, stabil, al americancei. Totul s-a derulat prea rapid pentru Krejcikova, iar loviturile de la Keys au fost atât de iuți încât impresia a fost că Barbora e copleșită de-a dreptul de tot ceea ce a venit înspre ea.
„Încerc să fiu mai măsurată în joc, nu neapărat să lovesc câștigător orice minge, cât în special să îmi construiesc punctele astfel încât să ajung în situația de a face un winner sau de a ajunge la fileu pentru a încerca să închid punctul. Dacă se întâmplă să fie o lovitură câștigătoare, atunci e o lovitură câștigătoare”, spunea Keys despre meci, un meci pe care l-a încheiat având un raport pozitiv winners-erori neforțate (27-20).

Cât timp Keys va reuși să găsească un echilibru în lovituri și joc iar acest raport lovituri direct câștigătoare – greșeli neforțate va fi unul favorabil, atunci orice adversară va întâlni o să aibă mari probleme și le va aduce în poziția în care absolut nimic nu mai depind de ele.

Ash Barty își continuă traseul impresionant

Viitoarea adversară a lui Madison va fi una pe măsură. Ash Barty a avut nevoie doar de puțin peste o oră pentru a se califica în semifinale, 6-2, 6-0 cu Jessica Pegula. E a doua calificare în semifinalele AO pentru liderul mondial, care încă nu a cedat set.

Precum în precedentele meciuri, Barty a fost din nou strălucitoare. Campioana de la Wimbledon nu și-a cedat serviciul nici acum – l-a pierdut în tot turneul doar o dată, cu Anisimova. A pierdut doar cinci puncte cu primul serviciu, în ceea ce a fost o nouă evoluție curată, intimidantă și fără măcar o mică șansă adversarei sale.

Barty ajunge acum la 9 victorii consecutive, cu doar 17 (!) game-uri pierdute în cele cinci meciuri jucate la această ediție a AO.

Iar Pegula, o jucătoare asemănătoare ca profil, a fost o pregătire bună pentru meciul cu Madison.

Cele două vor juca pentru a patra oară una împotriva celeilalte, scorul întâlnirilor directe fiind 2-1 în favoarea australiencei, care le-a câștigat pe ultimele două (una dintre ele pe hard, în Fed Cup, o alta, la RG 19).

Suntem singurul site de sport din România cu interviuri exclusive cu jucătorii români la majoritatea turneelor de Grand Slam. Dacă apreciezi articolele și analizele 30-0, precum și interviurile exclusive cu jucătorii români, susține-ne cu un abonament la 30-0+, alegându-și unul dintre pachetele disponibile AICI. Ai acces la mai mult conținut exclusiv, doar pentru abonați (plus alte surprize frumoase), și ne ajuți astfel să facem un jurnalism mai valoros și mai cuprinzător pe 30-0 și în toate proiectele noastre.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi