Azarenka, 19 la rând; Kvitova, între sublim şi haotic

Adrian Țoca | 12 martie 2012

Azarenka, 19 la rând; Kvitova, între sublim şi haotic

Duminică, la Indian Wells s-au jucat meciurile din turul 3 al fetelor, partea superioară a tabloului şi principala ştire e că nici acum nu le vom vedea pe Azarenka şi pe Kvitova în acelaşi timp pe teren, cel puţin nu în afară de proba de dublu, acolo unde cele două fac pereche, în premieră, cu destul succes.

Şi asta pentru că Petra Kvitova n-a depăşit nici de această dată turul 3, o fază a competiţiei pe care campioana de la Wimbledon n-a depăşit-o niciodată la Indian Wells. Kvitova a fost eliminată de americanca Christina McHale, scor 2-6, 6-2, 6-3, după un meci în care şi-a arătat ambele feţe ale jocului ei: strălucitoare în primul set, absentă şi, pe alocuri, haotică în următoarele două.

Kvitova poate fi foarte contradictorie uneori şi devine problematic atunci când părţile negative ale jocului ei încep să se repete tot mai des. Pe cât de frumos e jocul ei, cu dreapta nimicitoare, cu reverul care-i deschide unghiuri şi, în general, cu atitudinea ‘totul pe atac şi pe forţă’, pe atât de urât se poate deregla totul în anumite zile. Kvitova pare a fi un uriaş care te poate nimici, dar care se poate deregla şi prăbuşi din te miri ce motive. Ce-i drept, în apărarea ei, cehoaica a spus că nu se simte tocmai bine din punct de vedere fizic de mai bine de două săptămâni. Dar Petra a surclasat-o pe adversara ei în primul set, şi totul părea în regulă. De la 2-2 în setul secund, ea a pierdut însă opt din următoarele nouă game-uri, într-o ploaie de greşeli neforţate şi atacuri necugetate. S-a redresat şi a făcut break-ul care o putea readuce pe linia de plutire, ba chiar a avut şi o minge de 4-4. Urmarea? O minge în cross trimisă doi metri în aut şi două duble greşeli. McHale n-a putut decât să zică mulţumesc şi să închidă, apoi, meciul, cu serviciul.

Tot mulţumesc trebuie să fi zis şi Azarenka, care s-a văzut scăpată de una dintre principalele rivale din turneu. După ce a supravieţuit miraculos în turul anterior, Vika a revenit la nivelul ei obişnuit, spulberând-o pe Svetlana Kuznetsova, 6-1, 6-2, pentru ceea ce a fost a 19-a ei victorie la rând. Un ziarist chiar a întrebat-o, la conferinţa de presă, dacă poate termina anul neînvinsă. Aza a părut amuzată de posibilitate. “Ce mod ai şi tu de a pune presiune pe mine!”, a fost răspunsul ei.

Agnieszka e de neoprit

Victorii consistente au mai obţinut şi Na Li, care devine, alături de Radwanska, principalul obstacol pentru Azarenka în drumul spre finală. Campioana de la Roland Garros a învins-o pe compatrioata ei, Jie Zheng, 6-1, 6-3, în ceea ce a fost prima ei victorie cu Zheng din cinci meciuri. Li s-a amuzat apoi, la conferinţa de presă, pe eterna temă a soţului ei, cel pe care l-a ironizat în dese rânduri. “Face o treabă excelentă ca soţ, dar ca antrenor ar putea un pic mai mult!”

La rândul ei, Julia Goerges a trecut de Medina Garrigues, 6-3, 6-4, iar Radwanska continuă să bată pe oricine nu poartă numele de Azarenka. Ultima victimă a polonezei a fost Flavia Pennetta, 6-4, 6-2, iar recordul Agnieszkăi ar trebui să primească mai mult respect. Numărul 5 mondial a câştigat 23 de meciuri în 2012, pierzând doar 3, evident, toate la Victoria. Condiţii în care potenţialul lor meci din sferturi capătă şi mai multă greutate.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi