Australian Open, tragerea la sorți: meciuri strânse pentru românce

Treizecizero | 11 ianuarie 2024

Sorana Cîrstea este pe lista capilor de serie, favorită 22.

Tragerea la sorți a ediției 2024 a Australian Open a avut loc în această dimineață, la Melbourne; uite cele mai importante idei ale tragerii.

Tabloul feminin

Liderul mondial Iga Swiatek este favorita 1 la AO și va deschide cu o fostă campioană la Melbourne, americanca Sofia Kenin, campioană aici acum patru ani.

Învingătoarea acestui meci va juca cu câștigătoarea unuia dintre meciurile tari ale primului tur, întâlnirea dintre Danielle Collins și Angelique Kerber, la rându-i o fostă campioană aici.

Favorita 2 Aryna Sabalenka a primit o jucătoare din calificări. Partea aceasta de tablou ne interesează în mod direct, pentru că, dacă va trece mai departe așa cum e așteptată, Sabalenka o va întâlni pe învingătoarea dintre Ana Bogdan și o altă jucătoare ce va veni din calificări.

Favorita 3, Elena Rybakina – finalistă anul trecut -, o va întâlni pe Karolina Pliskova, într-un alt meci tare al primei runde; Pliskova e așteptată apoi la Cluj, unde va fi favorită 1 la Transylvania Open.

Favorita 4, Coco Gauff, campioana de anul trecut de la US Open, o va întâlni pe Anna Karolina Schmiedlova.

Dacă favoritele ar ține, sferturile de finală ar fi: Swiatek – Vondrousova, Rybakina – Pegula, Gauff – Sakkari, Jabeur – Sabalenka.

Româncele

Sorana Cîrstea, din nou pe lista capilor de serie la Melbourne (favorită 22), are un meci complicat în primul tur la un Slam la care a avut de multe ori evoluții apreciate. Sorana o va întâlni pe chinezoaica Yafan Wang.

Dacă va trece mai departe, Sorana o va întâlni pe învingătoarea dintre Emma Raducanu și Shelby Rogers. Sorana o are pe aceeași parte pe favorita 12, chinezoaica Quinwen Zheng, potențială oponentă în runda a treia. E sfertul de tablou dominat de Jessica Pegula, favorita 5.

La rândul ei, Jaqueline Cristian o va întâlni pe Katerina Siniakova. Câștigătoarea se va vedea mai departe cu Veronika Kudermetova (15) sau Viktorija Golubic.

Deja fără Simona Halep, grupul româncelor prezente în mod obișnuit la Melbourne a rămas și fără Irina Begu și Gabriela Ruse, două pierderi importante, ambele lipsind din cauza unor accidentări.

Irina Bara, ultima româncă rămasă în calificări, a fost eliminată de germanca Eva Lys în turul al doilea (6-1, 6-2).

Alte meciuri tari din primul tur

Fostă dublă campioană la Australian Open, Naomi Osaka își face revenirea mult-așteptată la Melbourne cu o întâlnire tare; Naomi se va confrunta cu Caroline Garcia.

Tot în primul tur, o altă fostă campioană la AO, Caroline Wozniacki va juca cu poloneza Magda Linette, iar într-un alt meci tare, Anastasia Pavlyuchenkova (la rându-i una dintre prezențele notabile la Cluj, imediat după AO) o va întâlni pe Donna Vekic. De asemenea, Paula Badosa, care-și face revenirea după accidentare, se vede cu Taylor Townsend.

Tabloul feminin complet este AICI.

Tabloul masculin

Favoritul 1 și campionul en-titre Novak Djokovic va deschide cu un jucător din calificări, în vreme ce favoritul al doilea, Carlos Alcaraz, îl va întâlni pe veteranul francez Richard Gasquet.

Favoritul 3, Daniil Medvedev, va avea în față de asemenea un jucător din calificări, iar favoritul 4, Jannik Sinner, deschide cu olandezul van de Zandschulp.

Sferturile de finală virtuale, conform tragerii la sorți, ar fi Djokovic – Tsitsipas, Sinner – Rublev, Rune – Medvedev, Zverev – Alcaraz.

Cel mai tare duel din primul tur al tabloului masculin este confruntarea dintre Stefanos Tsitsipas, finalistul de anul trecut, și Matteo Berrettini.

Alte meciuri tari din primul tur: Frances Tiafoe vs Borna Coric, Felix Auger Aliassime – Dominic Thiem, Adrian Mannarino – Stan Wawrinka, Roberto Bautista Agut – Ben Shelton.

Multiplu fost finalist la AO, Andy Murray se va duela cu Tomas Etcheverry, cu un potențial duel cu Gael Monfils în turul al doilea, pe culoarul care duce la Novak Djokovic în turul al treilea.

Tabloul masculin complet este AICI.


Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi