Australian Open, tragerea la sorți: Jaqueline Cristian are cel mai greu meci în primul tur dintre românce

Treizecizero | 12 ianuarie 2023

Irina Begu este singura româncă printre capii de serie.

Tragerea la sorți a ediției 2023 a Australian Open a avut loc în această dimineață; iată cele mai importante concluzii ale tragerii.

Tabloul feminin

Liderul mondial și marea favorită, Iga Swiatek, are un prim tur contra jucătoarei germane Jule Niemeier.

Swiatek le are în vecinătatea ei pe tablou pe Elena Rybakina, favorită 22 și campioana Wimbledon din sezonul anterior, pe Danielle Collins, favorită 13 și finalista de anul trecut, sau pe Bianca Andreescu.

Și favorita a 2-a, Ons Jabeur, are un prim tur contra unei jucătoare solide: tunisianca deschide cu Tamara Zidansek, cu un tur 2 potențial cu Marketa Vondrousova sau Alison Riske.

Sferturile de finală, conform capilor de serie: (1) Swiatek – (7) Gauff, (3) Pegula – (6) Sakkari, (8) Kasatkina – (4) Garcia, (5) Sabalenka – (2) Jabeur

Româncele

Ana Bogdan este plasată pe primul sfert de tablou și o va revedea la Melbourne pe Anna Bondar. Turul al doilea i-ar aduce-o în față pe învingătoarea dintre Jelena Ostapenko, favorită 17, și Dayana Yastremska. Paula Badosa, cap de serie 11, este cea mai plauzibilă adversară în turul al treilea.

Jaqueline Cristian are cea mai grea misiune, ea întâlnind-o, pe sfertul al doilea de tablou, pe Jessica Pegula, favorita 3. Partea aceea de tablou e dificilă și mai departe: potențiale meciuri cu Sasnovich, în turul 2, sau Anisimova/Kostyuk, în turul 3.

Sorana Cîrstea, care a făcut câteva turnee de Australian Open foarte bune, va juca împotriva incomodei Yulia Putintseva în primul tur. Sorana ar putea-o întâlni pe Karolina Pliskova în turul al doilea, și pe Daria Kasatkina, favorita 8, în turul al treilea.

Revenită pe tabloul unui Grand Slam grație clasamentului protejat, Patricia Țig a primit-o în primul tur pe Shuai Zhang, favorită 23, cu un meci versus Martic/Golubic în turul următor.

Tot în sfertul al treilea de tablou, unde-s și Sorana și Patricia, este Irina Begu, singurul cap de serie dintre românce la această ediție. Favorită 27, Irina va debuta cu chinezoaica Saisai Zheng. Irina poate juca mai departe cu învingătoarea dintre Bronzetti și Siegemund, cu un meci contra lui Caroline Garcia, favorită 4, cel mai probabil, în turul al treilea.

Tabloul masculin

Favoritul 1 și câștigătorul ediției de anul trecut, Rafael Nadal, va avea un meci tare în primul tur, cu revelația britanică Jack Draper, proaspăt calificat în semifinale la Adelaide 2. Nakashima sau McDonald sunt adversarii din turul al doilea pentru spaniol.

Favorit 2 este Casper Ruud, unul dintre jucătorii cu șanse la locul 1 la finalul turneului. Norvegianul va deschide cu cehul Tomas Machac. Brooksby sau O’Connell sunt adversarii din turul următor.

Multiplul câștigător al Australian Open Novak Djokovic își va face revenirea la Melbourne cu un meci contra lui Roberto Carballes.

Meciuri dificile pentru doi foști finaliști de la AO: Andy Murray l-a primit pe Matteo Berrettini în primul tur, în vreme ce Dominic Thiem, care încearcă să-și reconstruiască clasamentul, l-a primit pe favoritul 5, Andrey Rublev, într-unul din cele mai tari dueluri din turul inaugural.

Australianul Nick Kyrgios, unul dintre jucătorii din afara Top 10 care ar putea avea un traseu interesant, deschide cu Roman Safiullin.

Sferturile de finală, conform capilor de serie: (1) Rafael Nadal – (7) Daniil Medvedev, (3) Stefanos Tsitsipas – (6) Felix Auger-Aliassime, (5) Andrey Rublev – (4) Novak Djokovic, (8) Taylor Fritz – (2) Casper Ruud

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi