Ascensiunea continuă. Jaqueline Cristian trece în sferturile de finală la Astana, Gabriela Ruse se califică în optimi la Chicago

Radu Marina | 29 septembrie 2021

Cu al treilea ei sfert WTA din acest sezon, Jaqueline Cristian mai face un pas către Top 100, acolo unde prietena ei, Gabriela Ruse, a intrat deja, pentru prima dată în cariera ei.

Codul de voucher FALL îți aduce 30 la sută discount la orice produs din Shop-ul 30-0, cât timp Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian sunt în turneele acestei săptămâni. Nu ezita să-l folosești acum, în special la tricoul preferat al celor două, Romanian Tennis is Fire!

Jaqueline Cristian și Gabriela Ruse își continuă ascensiunea cu un nou rezultat important: Jaqueline se califică în sferturile turneului de la Astana (WTA 250), în vreme ce Gabriela Ruse a avansat în optimile de finală la Chicago (WTA 500), cel mai important rezultat pe care-l obține într-un turneu de această categorie. 

În prezent clasată pe locul 126, Jaqueline reușește al treilea sfert de finală WTA în acest sezon, după Sankt Petersburg (WTA 500) și Palermo (WTA 250). Jaq a trecut, în trei seturi, de Clara Burel, favorita 8 a turneului de la Astana, 6-7, 6-1, 6-2. 

A fost, de altfel, o nouă victorie pe care Cristian a obținut-o în fața talentatei franțuzoaice, după ce în urmă cu câteva săptămâni, la Karlsruhe (WTA 125K), Jaqueline o învingea, în aceeași manieră (6-7, 6-2, 6-3), în primul tur, urmând să ajungă apoi până în semifinale. Acesta este al treilea succes pe care Jaqueline îl obține în fața unei jucătoare din Top 100 în 2021. 

Calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Astana înseamnă, de asemenea, o nouă premieră pentru Cristian, ea urmând ca de săptămâna viitoare să mai facă un pas către intrarea în Top 100; va urca undeva în jurul locului 118 cel puțin, indiferent de rezultatul din sferturi. 

Pentru un loc în semifinale, Jaqueline se vede cu Aleksandra Krunic. Cele două s-au mai întâlnit o singură dată, anul acesta, în cadrul unui turneu ITF, cu victoria lui Krunic.  

În cealaltă competiție WTA desfășurată în această săptămână, la Chicago (WTA 500), Gabriela Ruse face iarăși un turneu remarcabil. Pe un tablou înțesat de jucătoare tari și foarte tari (Svitolina, Mertens, Andreescu, Muguruza, Rybakina, Bencic sunt doar câteva dintre numele prezente), Gabi e calificată în optimile de finală după două victorii grozave: 6-4, 6-2 cu Camila Giorgi, favorita 15 și campioana de la Montreal și 7-5, 6-2 cu Kateryna Kozlova. 

După titlul de la Hamburg și finala de la Palermo, Gabriela leagă, din nou, două victorii la rând pe un tablou principal WTA. O face în stil, cu două victorii foarte bune în fața a două adversare complicate. E o confirmare importantă a intrării ei în Top 100, lucru întâmplat în premieră în cariera ei în urmă cu câteva zile. Cu cele două victorii de la Chicago, ea ar putea urca până spre locul 90 de săptămâna viitoare 

În optimile de finală de la Chicago, Gabi se va întâlni cu învingătoarea meciului Elina Svitolina – Amanda Anisimova. Indiferent de numele adversarei, va fi un meci în premieră pentru Gabi.

https://twitter.com/treizecizero/status/1443247234561290240?s=20

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi