Aryna Sabalenka reușește imposibilul: o oprește pe Iga Swiatek la WTA Finals. Aryna Sabalenka vs Caroline Garcia e finala Turneului Campioanelor

Radu Marina | 7 noiembrie 2022

Caroline Garcia și Aryna Sabalenka se vor lupta, așadar, pentru trofeul WTA Finals.

După o săptămână contrastantă, cu meciuri scurte, fără poveste, dar și cu partide echilibrate, decise pe muchie de cuțit, s-a decis ultima finală a acestui sezon din circuitul WTA: pentru titlul Turneului Campioanelor se întâlnesc Aryna Sabalenka și Carolina Garcia.

Avem această finală după ce Sabalenka a învins-o pe Iga Swiatek, 6-2, 2-6, 6-1, iar Carolina Garcia a trecut clar, 6-3, 6-2, de Maria Sakkari.

Atât Sakkari, cât și Swiatek s-au calificat în semifinale la pas, fără a pierde vreun meci în grupe. Însă semifinalele le-au găsit sufocate de două adversare decise și curajoase, care au intrat în partidă cu gândul clar de a-și lua victoria.

Dacă prima semifinală a mers doar într-o direcție, cu Garcia impunându-și jocul cu o ușurință dezarmantă în fața Mariei – care încă are mari probleme în a gestiona meciurile mari, în fazele avansate -, semifinala a doua a fost mai echilibrată și mai surprinzătoare.

Sabalenka a învins-o pe Swiatek după patru înfrângeri consecutive, în ceea ce a fost, fără mari dubii, cel mai bun meci făcut de ea în acest sezon. Bielorusa a sufocat-o pe Iga cu lovituri tari și foarte tari, cu retururi dure, mereu virulente; ea a refuzat pur și simplu să cedeze controlul: nu a făcut pași în spate, a lovit decisiv și fără temeri.

Cu 12 ași, un procent de aproape 70% la punctele câștigate cu primul serviciu și un retur care a funcționat exemplar (a câștigat peste 55% din puncte cu returul), Sabalenka a reușit imposibilul: a oprit-o pe Iga în încercarea ei de a-și încheia sezonul absolut fantastic cu un nou trofeu.

Sabalenka, care a avut un sezon amestecat – nu a câștigat niciun trofeu în 2022 -, devine prima jucătoare din 2008 încoace (Serena Williams) care învinge, în același turneu, primele trei jucătoare ale lumii. Aryna a trecut de Ons Jabeur, de Jessica Pegula și acum de Iga Swiatek.

Caroline Garcia și Aryna Sabalenka se vor lupta, așadar, pentru trofeul WTA Finals. Cele două se vor întâlni pentru a cincea oara, până acum împărțindu-și victoriile.

https://twitter.com/WTA/status/1589459598045368322?s=20&t=3W8a6zIf-zu4sV6bwUZiIw


https://twitter.com/WTA/status/1589468472337379329?s=20&t=3W8a6zIf-zu4sV6bwUZiIw

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi