Andy Murray obține cea mai mare victorie de la revenirea în circuit, Novak Djokovic se întoarce pe teren cu bine

Radu Marina | 1 octombrie 2019

Deși întors în circuit cu așteptări moderate  – a spus că nu se așteaptă să mai atingă vreodată nivelul lui obișnuit pre-operație -, Andy Murray tocmai l-a învins pe Matteo Berrettini la Beijing, favoritul 8, clasat pe locul 13 mondial și recent semifinalist la US Open. Este cea mai importantă victorie pe care Murray o […]

Deși întors în circuit cu așteptări moderate  – a spus că nu se așteaptă să mai atingă vreodată nivelul lui obișnuit pre-operație -, Andy Murray tocmai l-a învins pe Matteo Berrettini la Beijing, favoritul 8, clasat pe locul 13 mondial și recent semifinalist la US Open. Este cea mai importantă victorie pe care Murray o obține de la revenirea lui în circuit în proba de simplu, revenire care s-a produs în august, la Cincinnati, jucând atunci primul lui meci la simplu după intervenția chirurgicală de refacere a șoldului, suferită la începutul anului. 

În urmă cu o săptămână, la Zhuhai, Murray reușea prima lui victorie pe un tablou principal al unui turneu ATP după aproape nouă luni de la precedenta, luându-și revanșa în fața lui Tennys Sandgren (cel care îl învingea la Winston-Salem în august, al doilea turneu jucat de Andy la simplu după operația suferită). 

Tot atunci, Murray mai spunea că în acest moment simte că nu joacă un tenis de Top 20 sau Top 30, ci nivelul lui e, momentan, de Top 60-70. De asemenea, mai sublinia el, se confruntă cu niște schimbări cu care nu e încă obișnuit: are nevoie de mai mult timp pentru a se reface după un meci, nu se mai antrenează la fel de mult sau chiar deloc înaintea unor meciuri.  

“Sunt o grămadă de jucători buni prezenți la Beijing și aș putea juca cu un jucător de top 10 în primul tur. În acest moment, nu cred că sunt capabil să câștig un astfel de meci”, spunea Murray după înfrângerea la limită suferită în fața lui Alex De Minaur, cel carea avea să câștige trofeul la Zhuhai. 

Matteo Berrettini nu e (încă) un jucător de top 10, dar e foarte aproape de a ajunge acolo, fiind clasat în prezent pe locul 13. Cu certitudine, victoria reușită azi de Andy i-a mai înlăturat câteva dubii, dovedindu-i că încă e capabil de lucruri mari în tenis. Pe italian l-a întors în ambele seturi de la 3-5, respectiv 0-2 în setul doi, unde a salvat și două mingi de set în tiebreak, reușind în final să se impună 7-6(2), 7-6(7).

https://twitter.com/TennisTV/status/1178931805522669568?s=20

Cu o deplasare îmbunătățită și capabil să reziste vreme îndelungată intensității propuse de Berrettini, Murray și-a trecut în cont a doua lui victorie în proba de simplu de la revenire și a patra la total, el participând în septembrie la turneul challenger Rafa Nadal Open, unde a ajuns până în sferturi. 

Tot în turneul masculin de la Beijing (ATP 500), John Isner a trecut în trei seturi, 6-4, 6-7, 6-3, de Gael Monfils, favoritul 7, Stefanos Tsitsipas a revenit după pierderea primului set cu Dusan Lajovic, Schwartzman l-a bătut a patra oară în patru întâlniri pe Fernando Verdasco, în vreme ce Felix Auger-Aliassime i-a lăsat doar șapte game-uri spaniolului Albert Ramos-Vinolas.

Primii doi favoriți sunt Dominic Thiem, care a trecut azi de Richard Gasquet, și Alexander Zverev, calificat în turul doi după victoria clară în fața lui Frances Tiafoe. 

La turneul feminin de la Beijing, aproape toate favoritele au mers bine astăzi: Ash Barty, Petra Kvitova, Sofia Kenin, Naomi Osaka și Caroline Wozniacki trec mai departe fără să cedeze mai mult de 4 game-uri pe set. Singurele surprize au a fost eliminarea Arynei Sabalenka, campioana de la Wuhan, învinsă de Daria Kasatkina, care oprește seria de patru înfrângeri consecutive, și, mai apoi, ieșirea din turneu a lui Sloane Stephens, învinsă de Saisai Zheng. Angie Kerber, la rându-i, a cedat cu Polona Hercog.

În fine, la Tokyo (ATP 500), al doilea turneu al acestei săptămâni, Novak Djokovic s-a întors cu o victorie după problemele avute la umăr la US Open, o accidentare care l-a forțat să se retragă în optimi în meciul cu Stan Wawrinka. Favorit principal la Tokyo, Novak l-a învins, 6-4, 6-2, pe Alexei Popyrin. 

https://twitter.com/TennisTV/status/1178941026498748416?s=20

La Tokyo, cu excepția lui Djokovic, aproape toți favoriții care au jucat astăzi au fost eliminați: Borna Coric, favorit 2, a pierdut cu Taro Daniel în trei seturi; Benoit Paire (favorit 4) a fost învins categoric de Yasutaka Uchiyama, un japonez venit din calificări; Tayor Fritz (favorit 7) a pierdut, de asemenea, în două seturi în fața lui Reilly Opelka. 

Hot în Shop-ul 30-0!

Chill e cuvântul anului. Iar titlul Simonei de la Wimbledon e performanța anului. Noul tricou 30-0 salută starea de spirit a Simonei 😉

Comandă Chill Year din Shop-ul 30-0! Disponibil în trei variante de culori.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi