Andrea Petkovic, despre Simona: „Ce joacă ea este tenis clasic. Alergi, alergi, alergi și speri și te rogi la Dumnezeu pentru viața ta, dar la final tot pierzi punctul”

Adrian Țoca | 2 iunie 2018

Una dintre jucătoarele cu cele mai captivante conferințe de presă, Andrea Petkovic nu a dezamăgit nici după înfrângerea cu Simona Halep, nelăsând accidentarea dezolantă să-i afecteze starea de spirit. Întrebată cât de dificil este să joace împotriva Simonei, Andrea a dat un răspuns grozav: “E minunat, de fapt. Îmi place mult să joc împotriva ei […]

Roland Garros este oferit de

Una dintre jucătoarele cu cele mai captivante conferințe de presă, Andrea Petkovic nu a dezamăgit nici după înfrângerea cu Simona Halep, nelăsând accidentarea dezolantă să-i afecteze starea de spirit.

Întrebată cât de dificil este să joace împotriva Simonei, Andrea a dat un răspuns grozav:

“E minunat, de fapt. Îmi place mult să joc împotriva ei pentru că e o jucătoare extraordinară și te împinge să dai tot ce ai mai bun. Dar, în același timp, îți și lasă loc să joci, nu e ca Serena, să te domine cu forța. Nu e așa de puternică fizic sau de înaltă, de aceea trebuie să-și folosească tot talentul. Așa că te obligă să storci fiecare resursă și să lovești o minge în plus din nou și din nou. M-a împins să joc o scurtă și să mă duc la fileu, așa că well done, Simona, nu?

Cu ea, trebuie să te cauți de toate loviturile ca să fii capabilă să o bați, pentru că este atât de inteligentă și de creativă pe teren. Își deschide foarte bine terenul. Iar când joci un pic scurt – a fost lucrul cel mai interesant azi, pentru că am știut încă din momentul în care am pornit schimbul dacă o să-l câștig sau nu.

Când am reușit să găsesc adâncime, știam că o să am o șansă să câștig punctul. Dar cum lovești o idee mai scurt, Simona începe să preia controlul și să își deschidă terenul, așa că alergi, alergi, alergi și speri și te rogi la Dumnezeu pentru viața ta, dar la final tot pierzi punctul. Ceea ce este, de asemenea, enervant. Dar în același timp, e ceva extraordinar, pentru că ăsta-i, de fapt, tenis clasic. “Tenis clasic”, scot asta în evidență, pentru că asta e. Ea trebuie să-și construiască fiecare punct, în special pe zgură. Poate e un pic diferit pe alte suprafețe, dar pe zgură chiar trebuie să-și construiască punctul. Și își deschide terenul, apoi joacă foarte geometric, ceea ce e minunat să vezi, dar nu tocmai grozav să joci împotriva ei”

Andrea a mai pomenit-o pe Simona într-un mod flatant în alte câteva ocazii din conferința ei. Când a detaliat ce s-a întâmplat cu genunchiul ei (“am știut din prima că nu e ceva foarte grav, pentru că mi s-a mai întâmplat în trecut, dar am avut operația acolo și e complicat: am încercat să alunec, dar nu era suficientă zgură, am rămas blocată și mi s-a ciupit un ligament la menisc”), Andrea a detaliat ce a încercat după aceea:

“Am încercat să îmi asum riscuri și să încerc winner la fiecare minge, ceea ce e o idee ridicolă împotriva Simonei, așa că totul s-a făcut praf după aceea. Știam că n-o să funcționeze împotriva Simonei, dar în același timp nu voiam să mă retrag. Așa că e enervant. Sunt enervată și acum. Măcar dacă-mi rupeam genunchiul, măcar auzeam lumea făcând “oooooh”, și apucam să fiu scoasă pe targă (râzând). O să-mi fie bine în trei zile, știu exact ce și cum. Dar o să doară astea trei zile”.

În altă ordine de idei, întrebată despre drumul lui Rafa către titlul 11, Andrea a spus: “E extraordinar. Adică eu n-am niciuna, iar el poate ajunge la 11. Asta-ți dă o idee. Și în trei seturi din cinci… Dar de aceea este o binecuvântare să fac parte din acest sport, să fiu printre aceste legende. Fie că e Rafa, sau Roger, sau să joci împotriva cuiva ca Simona, sau să fii în același vestiar cu Serena și toate celelalte jucătoare. E o binecuvântare. Sunt foarte recunoscătoare pentru asta. Și apreciez și prețuiesc fiecare moment pe care apuc să-l petrec în circuit, pentru că nu o să mai dureze prea mult. Sunt bătrână acum, foarte bătrână. Tânără pentru viață, bătrână pentru tenis – ăsta-i noul meu motto”.

Simona a răspuns, ceva mai târziu: „Nu știu în ce context a spus asta, dar e ceva foarte frumos și îi mulțumesc. E un lucru minunat să mă pună cineva pe același nivel cu acești mari campioni. Mă bucur totodată că, deși ea a jucat la nivelul cel mai înalt, am reușit să îi iau primul set, iar după aceea să fie mai ușor în setul doi.”

Foto: Jimmie48Photography

***

Albumul foto „Simona de păstrat” – cele mai bune momente din cariera liderului mondial – este disponibil în ediția a doua, într-un număr limitat! ULTIMA PARTE A STOCULUI

Primul tiraj s-a epuizat, așa că am pregătit un al doilea tipar, care vine cu câteva bonusuri:

– conținut nou;
– 16 pagini în plus. Sunt 160 în total acum;
– o copertă modificată, cu imaginea care a făcut înconjurul lumii după victoria cu Kerber de la Melbourne;
– imagini de la Australian Open, cu ipostazele care definesc traseul eroic al Simonei la Melbourne: accidentarea din turul 1, meciul epic cu Lauren Davis, drama cu Kerber sau finala ireală cu Wozniacki.
– cu toate astea, prețul nu se modifică: rămâne același ca la prima ediție!

Albumul este disponibil ÎN STOC, asta înseamnă că ajunge la voi foarte repede după plasarea comenzii. Ia-ți unul de AICI.

*

În Shop ai reduceri de primăvară, de până la 40 la sută! Primește primăvara cu reducerile din Shop-ul 30-0: până la 40 la sută reducere la produsele selectate! Fără voucher, fără condiții secrete; ce vezi e ce primești. Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici!

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi