Anca Todoni se califică în prima finală de nivel WTA, se apropie de intrarea în top 150

Radu Marina | 8 iunie 2024

Anca Todoni își continuă saltul important în circuitul WTA cu cel mai notabil rezultat al carierei: prima finală la nivelul circuitului WTA, după victoria obținută cu Nadia Podoroska, la Bari, în Italia (WTA 125k). În vârstă de 19 ani, Anca s-a calificat în finala turneului de la Bari după o victorie muncită, în trei seturi, […]

Anca Todoni își continuă saltul important în circuitul WTA cu cel mai notabil rezultat al carierei: prima finală la nivelul circuitului WTA, după victoria obținută cu Nadia Podoroska, la Bari, în Italia (WTA 125k).

În vârstă de 19 ani, Anca s-a calificat în finala turneului de la Bari după o victorie muncită, în trei seturi, cu favorita principala a turneului, Nadia Podoroska, clasată pe locul 59 și fostă semifinalistă la Roland-Garros. Victoria cu Podoroska este a treia pe care Anca o obține în acest an în fața unei jucătoare clasate în top 100, după cele reușite cu Dianne Pary și Sara Sorribes Tormo.

În drumul către cea mai importantă finală a carierei, Todoni le-a învins pe Fionna Ferro, Elvina Kalieva, Eva Lys (cea care o eliminase cu un meci înainte pe Jaqueline Cristian într-un duel de trei oe) și, acum, pe Nadia Podoroska, o specialistă pe zgură, cu rezultate excelente pe această suprafață.

În partida cu Podoroska, Anca a revenit de la 2-6, 1-3, iar mai apoi de la 0-2 în setul decisiv. A fost o revenire impresionantă pentru Todoni, care obține una dintre cele mai bune victorii ale ei de până acum.

In urmă cu fix un an, Anca era clasată în afara primelor 700. A urmat un tur de forță în circuitul ITF, ea câștigând patru turnee din șase finale, iar in acest an a intrat, pentru prima dată, în Top 200. În urma acestui rezultat de la Bari, Anca va urca cel puțin până în jurul locului 151 WTA – o performanță grozavă și un salt extraordinar, dacă ne gândim unde era anul trecut fix pe vremea acesta.

Anca e una dintre cele mai promițătoare jucătoare românce din noua generație, o prezență constantă și în echipa de BJK Cup, iar faptul că după rezultatele de anul trecut acum confirmă și la acest nivel e cu adevărat îmbucurător. De ceva timp deja, Anca se bate de la egal la egal cu jucătoare mult mai bine clasate, arată constant că are atitudinea potrivită și, cel mai important, are un joc deja foarte solid; fundația jocului ei e una stabilă și are spațiu unde să crească de aici înainte.

Pentru cel mai important titlu al carierei ei, Anca Todoni se va lupta cu învingătoarea meciului Zidansek – Udvardy.

Citește și interviul 30-0 cu Anca realizat la începutul sezonului, la Transylvania Open.

Foto: Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi