Ana Bogdan se ține aproape de Muguruza timp de un set, se oprește în semifinale

Radu Marina | 8 aprilie 2018

Ana Bogdan a fost învinsă în două seturi, 6-0, 7-5 de Garbine Muguruza în semifinalele turneului de la Monterrey, într-un meci în care a început greoi, a continuat promițător și a încheiat luptându-se până la ultima minge în fața unei jucătoare mai experimentată și mai valoroasă.

Chiar și cu această înfrângere, Ana rămâne cu o săptămână pe care se pot construi multe lucruri bune. Pleacă de la Monterrey cu un nou rezultat bun, urcă de săptămâna viitoare până pe locul 76 și cu un plus de experiență care o poate ajuta într-un meci viitor cu o jucătoare de top.

Astăzi, această lipsa de experiență contra unei jucătoare de top s-a simțit, s-a văzut și a costat-o primul set. A avut nevoie de un set întreg pentru a se liniști și a lăsa deoparte emoțiile și încordarea, emoții care nu i-au permis să joace la un nivel optim. La serviciu nu și-a putut găsi un ritm, de aici alternanța de duble, ași, servicii ratate complet, iar la jocul din teren a arătat multă nesiguranță și indecizie. În tot acest timp, Muguruza nu a făcut pași greșiți, a jucat ce și cât trebuie.

Meciul a luat însă o altă direcție în setul doi. Mai relaxată, cu atitudinea potrivită și cu serviciul recuperat, lucrurile s-au simplificat mult pentru Ana. Întâi a făcut primul ei break în meci, chiar în debutul setului doi, după un game în care a împrăștiat winner după winner cu reverul, iar apoi, la adăpostul unui serviciu excelent, a reușit să țină de break și să-l confirme.

Așa s-a ajuns la 4-2 și chiar mingi de 5-2 pentru Ana. Aici însă, Muguruza și-a ridicat brusc nivelul, a venit cu trei servicii fără viteză, dar bine plasate, a întors game-ul și s-a apropiat la 4-3.

Cum era de așteptat, Muguruza a simțit că e momentul oportun să pună presiune și să atace; avea să fie răsplătită cu un break, după un game intens, echilibrat și cu multe egalități, pe care a știut cum să-l gestioneze.

Și dintr-o dată, după un game de serviciu câștigat facil de Muguruza, în loc de 5-2 pentru Ana, s-a făcut 5-4 pentru Garbine, românca fiind nevoită să servească pentru a rămâne în meci. N-a făcut-o deloc rău; a revenit de la 15-30, a jucat curajos și a reușit egalarea, dar deja Muguruza ajunsese la un alt nivel, ceea ce avea să se vadă în ultimele două game-uri, în special la 6-5, când Ana a servit din nou pentru a rămâne în meci.

În game-ul de la 6-5, Muguruza a arătat de ce e jucătoare de top 5 și câștigătoare de Slamuri: s-a apărat, a atacat, a trecut de la apărare la atac, a ajuns la scurte și a avut răspuns la absolut orice a încercat Bogdan. Ana a încercat din răsputeri să rămână în meci, a salvat o minge de meci, s-a agățat de câteva mingi, dar în final, Muguruza a fost prea puternică.

Ana se mută acum din Mexic în Columbia, la Bogota, unde va fi cap de serie 7 săptămâna viitoare și va deschide cu reprezentanta gazdelor, Mariana Duque-Marino.

 

 

*

Scurt și cuprinzător: primește primăvara cu reducerile de săptămâna asta: până la 40 la sută la produsele selectate din Shop! Sunt ultimele reduceri aplicate în magazinul 30-0 pentru o perioadă însemnată; verifică-le și profită de ele acum, aici.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi