Ana Bogdan revine spectaculos și câștigă cu Parks, obține cel mai bun rezultat personal la Wimbledon

Treizecizero | 6 iulie 2023

Este pentru prima oară în cariera Anei când ajunge în turul al treilea la Wimbledon.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni de Wimbledon și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută la orice comandă, reducere disponibilă dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.

Ana Bogdan s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după o victorie importantă cu Alycia Parks (51 WTA). Românca a revenit după un prim set dominat de Parks, impunându-se într-un final cu 1-6, 6-3, 6-2, în o oră și 41 de minute.

Este pentru prima oară în cariera Anei când ajunge în turul al treilea la Wimbledon; singurul Slam la care ea nu a ajuns în turul 3 este US Open, unde s-a oprit de patru ori în turul 2.

Victoria Anei e și mai valoroasă raportat la cum a început meciul. Parks a fost aproape singură pe teren, impunându-și condițiile fără mare opoziție. La adăpostul unui serviciu foarte puternic, unul dintre cele mai puternice din tot circuitul feminin, Alycia a ținut punctele scurte, dominând cu autoritate. 11 din 14 pe primul serviciu, cinci ași, 11-2 la lovituri direct câștigătoare, 6 din 7 la fileu. Ana a fost mai degrabă reținută, cu un body language timid, fără soluții.

Lucrurile au început să se schimbe în startul setului secund. Pas cu pas, punct cu punct, Ana a început să intre în meci. A făcut asta întâi cu serviciul. Un procentaj impecabil pe primul serviciu (13 din 13 puncte câștigate în setul secund) a ajutat-o să-și construiască revenirea și să simtă mai bine jocul. A putut, astfel, să înceapă să pună presiune și la retur. Și, deși Parks a salvat în primă fază trei mingi de break consecutive la 1-1, americanca n-a făcut decât să amâne ceea ce avea curând să se simtă drept inevitabil. Ana a făcut break-ul la zero la 3-2 și a continuat apoi să servească foarte bine, forțând decisivul.

Parks are arme importante – când are timp să se așeze la minge e game over -, dar este și lipsită de experiență. Și aici s-a cam decis meciul, pentru că Ana a gestionat impecabil setul al treilea, continuând pe momentumul construit în setul secund.

Break-ul făcut chiar în primul game a fost esențial, iar speranțele și încrederea lui Parks s-au cam destrămat de acolo, erorile neforțate curgând din racheta americancei (8 în primul, 15 în al doilea, 10 în al treilea). Serviciul ei a continuat să fie oscilant, riscurile prea mari luate pe al doilea dovedindu-se un pariu neinspirat, iar procentajul de puncte câștigate pe primul, per meci, fiind prea mic pentru a avea pretenții: 46 la sută.

Dincolo, Ana a făcut o treabă excelentă în a lungi punctele, a o plimba pe Parks pe teren și în a acoperi tot mai bine suprafața. Și energia degajată de româncă a fost alta, ea devenind tot mai vocală și mai angajată. Serviciul a continuat să o ajute: 10 din 11 puncte câștigate pe primul serviciu, pentru un procentaj total de 88 la sută în meci (30 din 34).

Una peste alta, o performanță foarte bună pentru Ana, care și-a păstrat calmul în condițiile unui start complet ratat, a știut să-și facă loc înapoi în meci, a gestionat bine momentele importante și a condus și manageriat bine meciul, odată ce s-a văzut trecută în față pe tabelă.

În runda următoare, ea o va întâlni pe ucraineanca Lesia Tsurenko, care a învins-o pe Katerina Siniakova în turul secund și pe Claire Lu în primul set. Ana și Lesia au un singur meci precedent, dar care datează de acum 12 ani, meci câștigat de Tsurenko.

E o oportunitate masivă pentru Ana, dar Tsurenko are multă experiență, un joc foarte versatil, bun pentru iarbă, și va fi cu siguranță un alt tip de meci față de duelul cu Parks, solicitant din multe alte puncte de vedere. Pe de altă parte, Ana are numai de câștigat din acest turneu și are toate motivele să dea absolut totul pentru o calificare în premieră în săptămâna a doua a unui Slam, performanță pe care cariera ei o merită.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi