Ana Bogdan reușește un rezultat excelent, câștigă în primul tur la Wimbledon cu Samsonova

Treizecizero | 3 iulie 2023

Ana Bogdan a învins-o în două tiebreak-uri pe Ludmila Samsonova, favorita 15 a tabloului feminin.

CONCURS

Comandă orice produs 30-0 în timpul primei săptămâni al competiției de la Londra și poți câștiga cel mai dorit prosop oficial de turneu din lume, prosopul Wimbledon! Premiul va fi acordat prin tragere la sorți, la care vor participa toate comenzile (de minimum 50 de lei) plasate până duminică, 9 iunie, inclusiv, în shop-ul 30-0 (aici)

În plus, până duminică, 9 iunie, beneficiezi și de un discount de 40 la sută, dacă folosești codul de voucher STRAWBERRYTENNIS atunci când plasezi comanda.


Ana Bogdan, prima româncă intrată în concurs la ediția 2023 a Wimbledon, a adus și prima victorie: 7-6, 7-6 cu Ludmila Samsonova, favorita 15 a tabloului feminin.

În prima întâlnire dintre cele două, Ana a recuperat de la 2-4 în primul set și, deși nu a putut să închidă la 5-3 în al doilea, a gestionat excelent și al doilea tiebreak, asigurându-și victoria în minimum de seturi în aproape două ore și jumătate de joc.

Chiar dacă nu a mai avut un sezon de iarbă la fel de grozav, Samsonova are în palmares o optime de finală la Wimbledon, acum doi ani (cu victorii la Kanepi, Pegula sau Stephens); tot acum doi ani câștiga un titlu pe iarbă la Berlin, venind din calificări și învingându-le în drum spre trofeu pe Vondrousova, Kudermetova, Keys, Azarenka și Bencic, într-un traseu cu adevărat impresionant. Afară de finala de la Abu Dhabi, ea are un sezon 2023 ceva mai cuminte, dar venea, chiar și așa, la ora acestui meci din postura de favorită 15 și cu, discutabil, mai multe argumente pentru a câștiga acest meci decât Ana, care încă nu și-a atins cel mai bun nivel în acest an.

Dar Ana a petrecut ore importante pe iarbă în ultimele săptămâni, adunând câteva victorii utile pentru încredere în turneele de la Birmingham și Eastbourne, și asta a ajutat-o azi, într-un meci în care românca n-a făcut niciun moment pasul în spate.

În multe ocazii, Ana a părut mai în largul ei pe suprafață decât Samsonova, care n-a găsit echilibrul între loviturile direct câștigătoare și erorile neforțate, încheind cu un bilanț de 35-45. Ana, în schimb, a fost mult mai stabilă, adunând 19 lovituri direct câștigătoare și 20 de erori neforțate. Românca a făcut o treabă foarte bună în a încasa și redistribui forța loviturilor plate venite din racheta rusoaicei, al cărei forehand poate destabiliza o adversară într-o zi bună.

Apoi, Ana s-a descurcat excelent sub presiune, având de fiecare dată răspunsurile când a contat mai mult. Întâi, a revenit de la 2-4 în primul set, făcând imediat rebreak, lucru esențial într-un meci pe iarbă, unde seturile tind să-ți fugă repede de sub control odată ce ți-ai pierdut serviciul.

Apoi, Bogdan a salvat 8 din cele 11 mingi de break pe care și le-a creat Samsonova, îndepărtând constant pericolul când el a apărat. Și, firește, modul în care a jucat în cele două tiebreak-uri, câștigându-l clar pe primul (7-1) și fiind în control în cel de-al doilea.

În termeni de joc, prezență mentală, răspunsuri și gestionarea momentelor cruciale, e o victorie incontestabilă pentru Ana Bogdan, într-un meci greu, de uzură mentală, care a necesitat să fie mereu atentă și să nu lase garda jos. Ea primește astfel o doză solidă de încredere din acest rezultat, unul care-i deschide o oportunitate rezonabilă pentru un career best la Wimbledon.

Turul al doilea e, deocamdată, cel mai bun rezultat al ei la turneul londonez, fază atinsă, de asemenea, și la edițiile din 2022 și 2017.

Ana o va întâlni în runda următoare pe americanca Alycia Parks, numărul 51 în lume, care a trecut de Ana-Lena Friedsam, 6-4, 6-3. Va fi o adversară posibil complicată pentru româncă; Parks are un serviciu foarte puternic, o armă care o face în mod particular redutabilă pe iarbă.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi