Ana Bogdan, oprită de Karolina Pliskova în finala Transylvania Open

Treizecizero | 11 februarie 2024

Pentru Ana, înfrângerea din finală nu va putea șterge parcursul excelent pe care l-a avut la Cluj. Grație rezultatului de la TO, Ana revine la un pas de Top 50


este partener principal al Transylvania Open

Karolina Pliskova o învinge pe Ana Bogdan în finala Transylvania Open, câștigă un nou titlu după o pauză de patru ani (Brisbane 2020). A fost 6-4, 6-3 pentru jucătoarea din Cehia, fost lider mondial.

Karolina Pliskova (31 de ani), fost lider mondial, câștigase și precedentele trei meciuri jucate cu Ana.

Pentru Ana, înfrângerea din finală nu va putea șterge parcursul excelent pe care l-a avut la Cluj. Grație rezultatului de la TO, Ana revine la un pas de Top 50 (cea mai bună clasare a ei a fost locul 39 WTA).

Ana a început perfect, a făcut break în primul game de serviciu al Karolinei, apoi s-a dus repede la 3-0. Însă Pliskova n-a clipit. S-a regrupat în spatele serviciului, a profitat de primele ezitări ale Anei și a egalat imediat 3.

Până aici, la jumătatea primului set, Ana a returnat foarte bine. Știa că trebuie să facă asta în fața unei jucătoare ca Pliskova – care servește grozav și atacă mai mereu pe mingea a doua -, însă n-a mai citit la fel de bine serviciul advers în următoarele game-uri. Nederanjată pe propria repunere, Pliskova și-a găsit ritmul, a făcut un nou break și a închis fără emoții (hold la zero) primul set, amintindu-ne că e obișnuită cu presiunea finalelor – aceasta a fost a 33-a finală WTA pentru ea (până azi, câștigase 16).

Dincolo, Ana Bogdan (31 de ani) a jucat a doua ei finală WTA, după cea pierdută în 2022 la Openul Poloniei (învinsă de Caroline Garcia).

Încurajată puternic de suporterii care au umplut Terenul Central din BT Arena, Ana a început bine și setul a doilea, dar și-a cedat serviciul în game-ul al cincilea, iar de acolo n-a fost chip să revină: Pliskova n-a mai oferit nimic pe propriul serviciu.

De fapt în toată această săptămână, Karolina a arătat mici slăbiciuni doar în setul al doilea al meciului ei de debut, când austriaca Kraus a dus-o în tiebreak. În rest, seturi scurte și victorii convingătoare pentru fostul lider mondial.

Pentru Karolina Pliskova, care la tragerea la sorți a tabloului TO spunea că „Dacă joc bine, cred că pot învinge pe oricine aici”, săptămâna de la Cluj a fost perfectă. Și asta îi poate da încrederea necesară pentru a reveni spre nivelul cu care ne-a obișnuit până acum câțiva ani.

Fotografii: Transylvania Open

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi