Ana Bogdan o învinge pe Irina Begu în duelul românesc de la Parma. Intră în premieră în Top 50!

Radu Marina | 29 septembrie 2022

Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele de la Parma (WTA 250), după victoria din sferturi cu Irina Begu, scor 6-2, 7-6. A fost prima întâlnire în circuit între cele două jucătoare. Ana este la a treia semifinală WTA din această vară, după Varșovia și Portoroz, rezultat prin care își asigură intrarea – în premieră pentru […]


Ana Bogdan s-a calificat în semifinalele de la Parma (WTA 250), după victoria din sferturi cu Irina Begu, scor 6-2, 7-6. A fost prima întâlnire în circuit între cele două jucătoare.

Ana este la a treia semifinală WTA din această vară, după Varșovia și Portoroz, rezultat prin care își asigură intrarea – în premieră pentru ea – în Top 50. La capătul săptămânii va urca cel puțin pe locul 47.

Până la turneul de la Parma, Ana Bogdan și Irina Begu nu se întâlniseră niciodată într-un meci oficial. S-au întâlnit acum, într-o fază avansată a unui turneu important și cu o miză serioasă: prezența în semifinale la Parma.

Câștig de cauză a avut Ana Bogdan, jucătoarea mai în formă și cu mai multă încredere după o vară pe cât de încărcată, pe atât de frumoasă pentru ea.

Ana a câștigat în două seturi, 6-2 și 7-6, un meci pe care l-a controlat o vreme cu autoritate, meci în care a jucat impecabil punctele mari, revenind în setul doi de la 5-6 și salvând două mingi de set în tiebreak.

Acest prim duel le-a găsit pe Ana și pe Irina în momente foarte bune ale carierelor lor. Ana traversează poate cea mai bună perioadă a ei, cu prima finală WTA jucată la Varșovia, primul titlu într-un turneu de categorie WTA (Iași, WTA 125K) și o nouă semifinală WTA la Portoroz, în care a trecut de jucătoare în mare formă, vezi victoriile cu Ajla Tomljanovic sau Beatriz Hadad Maia. În partea cealaltă, Irina și-a regăsit forma, câștigând recent turneul WTA 125K de la București, fără set pierdut, și ajungând la acest meci cu șapte victorii consecutive. 

Partida n-a fost spectaculoasă din cale afară, dar a avut multă calitate în setul doi, unde totul s-a jucat până la ultima minge și puține lucruri le-au despărțit. A fost tenisune, au fost și emoții, dar parcă s-a simțit – în aproape fiecare punct și fiecare lovitură – că Ana e jucătoarea mai încrezătoare, care lovește mai curat, cu intenții mai clare. Asta este, de fapt, imaginea ultimelor ei luni, în care a câștigat mult și a depășit noi și noi borne. 

Dacă primul set a curs foarte rapid înspre Ana, ea dominând majoritatea schimburilor de mingi și făcând diferența ori de câte ori a avut ocazia cu reverul în lung de linie, setul doi a avut o cu totul altă dinamică. Irina a ieșit la joc, și-a redus greșelile simple și a făcut treptat pași în teren, devenind mai agresivă și căutând să atace mai des. Dorința ei de a închide punctele mai devreme a animat partida și a făcut-o mai echilibrată, însă Ana s-a ținut bine de tot; or asta ne arată din nou cât de mult contează să joci cu convingere, să lovești fiecare minge cu încredere, indiferent de cât de tare te presează scorul sau adversara. 

Bogdan a servit pentru meci la 5-4, dar și-a pierdut serviciul și, doar câteva minute mai târziu, avea să servească pentru a rămâne în setul doi la 5-6. A fost pusă în dificultate de Irina, care a jucat cel mai bun tenis al ei exact când a avut nevoie – de la 4-5 la 6-5 –, a fost egalată pe propriul serviciul de la 40-0, dar chiar și în aceste condiții Ana a avut răspuns. Mai mult, ea a revenit în tiebreak de la 4-6 și a salvat una din mingile de set cu o scurtă absolut impecabilă.

În ce o privește, Irina are meritul că a știut să echilibreze meciul. În plus, a avut și ea multe execuții spectaculoase, după o serie de puncte bine construite, dar a găsit în Ana o jucătoare mai lucidă, mai sigură pe ce are de făcut: s-a apărat când a trebuit să se apere, n-a ezitat când a trebuit să atace și, foarte important, a fost inspirată cu alegerea loviturilor – vezi acea scurtă cu care a salvat mingea de set. 

Pentru o nouă finală WTA, Ana va trebui să treacă de Mayar Sheriff, cea care a învins-o în două seturi, 7-6, 6-3, pe Lauren Davis. Bogdan și Sherif nu s-au mai întâlnit niciodată până acum. Cealaltă semifinală va fi Sakkari – Kovinic.

https://twitter.com/meftennisevents/status/1575544372955090945?s=20&t=qST8q_1ZGUl5DXgR6a4hVQ


https://twitter.com/WTA/status/1575536948416024590?s=20&t=qST8q_1ZGUl5DXgR6a4hVQ

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi