Ana Bogdan este învinsă de Brenda Fruhvirtova în primul tur la Australian Open

Treizecizero | 14 ianuarie 2024

Alte două românce, Jaqueline Cristian și Sorana Cîrstea, urmează să debuteze în primul tur.

Prima româncă intrată pe tabloul de simplu de la Australian Open 2024 a fost eliminată: Ana Bogdan rămâne fără victorie la Melbourne de șase ani, după eșecul cu cehoaica de 16 ani Brenda Fruhvirtova, 2-6, 6-4, 6-3.

*

Primul Australian Open din istorie care ia startul duminica nu a început ideal pentru românce. Și așa prezente într-un număr neobișnuit de mic, fetele noastre au rămas fără una dintre cele trei jucătoare de pe tabloul de simplu, după ce Ana Bogdan s-a văzut întoarsă de Brenda Fruhvirtova, într-un meci care părea că merge, fără mari probleme, în direcția româncei.

Ana a dominat și a fost în control o bună bucată de timp, câștigând primul set destul de clar. Primul game pe serviciul adversarei a venit repede, la 1-1, la a patra șansă, iar românca s-a desprins de acolo cu o serie de patru game-uri la rând și cu cifre clar mai bune la toate capitolele: 11 din 13 pe primul serviciu, 7 lovituri direct câștigătoare și 8 erori, față de cele 18 ale Brendei.

Fruhvirtova, care a luat și un medical time-out la 5-2 și, mai apoi, o pauză destul de lungă înainte de setul secund, a intrat mai bine în meci și a pornit cu break, dar, din nou, Ana a egalat imediat și senzația era că își caută momentul prielnic pentru a se desprinde. La 4-4, momentul părea că se prezentase. Ana și-a deschis excelent terenul în două puncte consecutive, întâi cu un forehand, apoi cu un rever, de fiecare dată finalizând cu încredere din preajma fileului, fie cu dreapta, fie cu un drive volley. Românca și-a procurat astfel o minge de break, pe care Fruhvirtova a jucat-o cu serviciul al doilea. Ana a încercat aceeași abordare, întâi un rever în unghi ca să-și deschidă terenul, dar a scăpat de puțin dreapta în out.

În doar o clipă, dinamica și energia meciului s-au schimbat substanțial. Scăpată dintr-o situație grea, Fruhvirtova s-a încărcat în punctul următor, în care a transformat defensiva în atac și a găsit un passing câștigător, și-a ținut serviciul și a făcut break mai apoi pentru set, forțând setul al treilea. Un decisiv pe care Ana l-a început slab, cu câteva erori din preajma fileului, incluzând un smash cu terenul liber trimis în fileu. În general, energia ei a părut că a scăzut simțitor, a făcut multe erori neforțate și i-a deschis cehoaicei calea spre un avantaj de 5-1. Pe care, deși Ana și-a încercat comeback-ul ei tradițional, nu l-a mai putut recupera. Românca a salvat patru mingi de meci pentru 3-5, dar Fruhvirtova și-a ținut nervii în frâu când a servit pentru victorie.

La doar 16 ani, Fruhvirtova a venit din calificări, unde a salvat o minge de meci în turul al doilea; a fost a treia oară în carieră când trece de calificări la un Slam, iar victoria cu Ana a fost prima pe care o reușește pe un tablou principal.

Ana are acum șapte eșecuri în ultimele nouă meciuri jucate în Slamuri, o serie nefastă care-i în contradicție cu nivelul pe care a arătat că-l poate atinge de-a lungul ultimilor ani. Startul ei de 2024 vine cu un bilanț de 2-5 în cele trei turnee jucate în Australia, cu o victorie foarte bună cu Katie Boulter în primul tur la Adelaide.

Ea va juca la dublu alături de iberica Rebeka Masarova, cele două urmând să întâlnească perechea Eikeri/Harrison.

Foto: Profimedia Images

View this post on Instagram

A post shared by Treizecizero (@treizecizero.ro)

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi