Ana Bogdan e prima care câștigă un meci la Roland-Garros 2021

Radu Marina | 30 mai 2021

Ana s-a calificat în turul al doilea după 6-1, 6-3 cu Elisabetta Cocciaretto și se întoarce astfel în turul doi la Paris pentru al doilea an la rând. Anul trecut, a eliminat-o pe Timea Babos în primul tur și a fost învinsă de Sofia Kenin în turul doi, în trei seturi.

Roland Garros este oferit de

Prima zi de Roland-Garros 2021 a fost una relativ bună pentru jucătoarele noastre. În vreme ce Ana Bogdan a devenit prima învingătoare de pe tablourile principale ale Roland-Garros 2021, Patricia Țig a dat o replică solidă lui Naomi Osaka, favorita 2 a turneului.

Ana s-a calificat în turul al doilea după 6-1, 6-3 cu Elisabetta Cocciaretto și se întoarce astfel în turul doi la Paris pentru al doilea an la rând. Anul trecut, a eliminat-o pe Timea Babos în primul tur și a fost învinsă de Sofia Kenin în turul doi, în trei seturi. 

Ana a câștigat meciul cu Cocciaretto, jucătoare clasată pe locul 113 mondial, în puțin peste o oră de joc, devenind prima sportivă care își asigură locul în turul următor. Românca a reușit să-și facă viață ușoară, dominând în marea majoritate a timpului și arătând un tenis foarte curat, contra unei jucătoare care nu e tocmai ușor de scos de pe teren. 

Cocciaretto, o italiancă de 20 de ani care e foarte aproape de intrarea în top 100, e o nucă tare pe zgură. Iar evoluția Anei de azi și scorul acestei partide trebuie privite și prin prisma aceasta: Ana a pierdut doar patru game-uri, nu și-a pierdut niciodată serviciul și a condus cap-coadă meciul în fața unei jucătoare care, după cum am văzut la Cluj, în întâlnirea cu Italia, are ce oferi, e bătăioasă, are lovituri suficient de bune încât să rănească și nu se lasă ușor învinsă. 

Pentru Ana e o victorie bună, sănătoasă, și care vine să confirme forma bună pe care o traversează de la revenirea în circuit. Mai confirmă și faptul că înfrângerea nu tocmai ușor de depășit cu Sara Errani de la Parma a fost doar un mic accident. După prima parte a sezonului, Ana și-a luat un pic de timp pentru ea, pentru a se regăsi, și s-a întors pe zgura de la Istanbul, unde a ajuns până în sferturile de finală. Ulterior, ea s-a calificat pe tabloul principal la Madrid, după două victorii foarte bune în calificări. 

Iat-o acum, pentru a treia oară în carieră în turul doi la Roland Garros. În următorul meci, Ana va avea parte de o provocare importantă: se vede cu Naomi Osaka, cu care nu a mai jucat niciodată până acum.

Va fi greu, va fi dur, dar Ana are jocul și loviturile pentru a pune probleme pe zgură japonezei. Ceea ce are Ana și nu a avut Patricia azi este încrederea mai mare în acest moment (Ana are, totuși, o mână de meciuri câștigate pe zgură) și fluiditatea, respectiv loviturile rotunde. Dacă Patricia a încercat de multe ori să-și impună tenisul prin forță, ceea ce nu funcționează cu Osaka, Ana are abilitatea de a prelungi schimburile de mingi, de a alterna traiectoriile și de a schimba direcțiile rapid – sunt aspecte tactice care ar putea să deregleze suficient de mult jocul lui Naomi. Va fi important, pe lângă aceste aspecte tehnico-tactice, ca Ana să creadă; nu va fi suficient să joace curat și bine. Va fi necesar să creadă cu tărie în șansele ei și să nu se intimideze în momentele mai grele – pentru că, pe zgură, în fața lui Naomi, se poate. 

Româncele din programul de luni

Ziua a doua are trei jucătoare din România în program. Irina Begu va face parte dintr-un mic moment de istorie: duelul ei cu Serena Williams va fi și primul meci oficial dintr-o sesiune de seară de la French Open. Și anul trecut s-au mai jucat meciuri în nocturnă, dar nu pentru că au fost programate așa, ci pentru că programul s-a dat peste cap.

Anul acesta se vor juca nouă sesiuni de seară la RG; din păcate, opt dintre acestea se vor juca fără fani în tribune, din cauza regulilor din Paris, care nu permit prezența publicului dincolo de ora 9 seara.

Tot luni, Mihaela Buzărnescu o întâlnește pe Arantxa Rus, în ultimul meci de pe terenul 12, iar Sorana Cîrstea, proaspăt finalistă la Strasbourg, joacă meciul al treilea de pe terenul 6 cu Johanna Konta.

Prezența 30-0 la Roland Garros este susținută de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi