Ana Bogdan cedează cu Sofia Kenin în primul tur la US Open

Treizecizero | 30 august 2023

Jucătoarele românce au încheiat astfel primul tur cu un bilanț de 2-3, Sorana Cîrstea și Patricia Țig fiind cele care au trecut în runda secundă.

Ana Bogdan a fost învinsă în primul tur la US Open de Sofia Kenin în două seturi, 7-6, 6-4, într-un meci care a durat puțin sub două ore. Ana încerca să revină în turul al doilea pentru prima oară din 2019.

Jucătoarele românce au încheiat astfel primul tur cu un bilanț de 2-3, Sorana Cîrstea și Patricia Țig fiind cele care au trecut în runda secundă.

*

Ultima oară când am văzut-o pe Ana Bogdan într-un turneu de Grand Slam a fost acea imagine cu ea prăbușită de epuizare, amărăciune și toate emoțiile posibile după înfrângerea dramatică cu Lesia Tsurenko de la Wimbledon, când pe masă era o miză masivă, un loc în optimile de finală. Șanse la o astfel de performanță pot oricând să mai apară, dar o condiție pentru asta e ca Ana să găsească o cale de a împuțina din seturile pe care le cedează după ce începe bine și își construiește un avans foarte important.

A fost tema multor meciuri importante jucate de Ana în ultimele luni, cel cu Tsurenko sau meciul din Fed Cup cu Tamara Zidansek fiind poate cele mai dureroase. Cu Kenin s-a repetat oarecum povestea. Ana a condus cu 5-3 în primul set, dar și-a cedat la zero serviciul când a servit pentru set. S-a ajuns în tiebreak, unde americanca a dominat, câștigându-l la 2. Ana a luat-o de la capăt și s-a desprins și în al doilea, conducând cu 4-1, dar n-a mai putut-o opri pe Kenin dintr-o serie de cinci game-uri consecutive cu care aceasta a închis meciul.

Kenin nu mai e în criza de joc și de încredere de acum ceva timp, dar nu e încă nici la nivelul pe care l-a atins când a câștigat un titlu de Grand Slam cu trei ani în urmă. În plus, Sofia nu mai jucase vreun meci tocmai de la Wimbledon, din cauza unei accidentări ale cărei urme s-au văzut în bandajul de pe coapsa stângă.

Totuși, americanca a jucat mai bine, mai măsurat și cu mai multă asumare în cele câteva segmente care au decis ambele seturi, fix momentele în care Ana a făcut mai multe erori neforțate decât ar fi avut nevoie. Cifrele au fost foarte echilibrate altminteri la mai toate capitolele (23-22 winners în favoarea Anei, 29-27 la erori neforțate, 8/13 vs 8/11 la fileu), însă a contat foarte mult timingul acestora: pe linia dreaptă a ambelor seturi, Anei i-a fost tot mai dificil să mai găsească o cale de a face puncte când avea nevoie mai mare de ele. De asemenea, o diferență importantă s-a făcut pe serviciul al doilea al lui Kenin, acolo unde Ana nu a reușit să facă daune, lăsând-o pe Sofia să scape cu un procentaj foarte ridicat de 65 la sută, cifră cu care e destul de greu să pierzi un meci de tenis.

O înfrângere frustrantă într-un meci altminteri foarte strâns, în care Ana a trebuit să plătească din nou un preț scump pentru finalurile de set.

Foto: Profimedia Images

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi