Altă româncă eliminată: Irina Begu, învinsă de Suarez Navarro

Adrian Țoca | 17 ianuarie 2012

Altă româncă eliminată: Irina Begu, învinsă de Suarez Navarro

Seria deloc fastă a românilor la Australian Open a continuat şi în a doua zi. După ce, în ziua de debut, au fost eliminaţi Hănescu şi Halep, a venit rândul Irinei Begu să plece din turneul de simplu mai repede decât ne-am fi dorit. Românca a pierdut duelul cu Carla Suarez-Navarro, o fostă sfertfinalistă la Australian Open, scor 1-6, 5-7.

Irina câştigase precedentul duel direct cu tenismena iberică, în vara trecută, pe zgura de la Bucureşti, în semifinalele BCR Open pe care l-a şi câştigat. În plus, Begu mai venea în meci şi cu un moral excelent, după ce a câştigat la dublu turneul de la Hobart săptămâna trecută, alături de Monica Niculescu.

Numai că niciunul dintre aceste elemente nu au ajutat-o în primul tur de la Melbourne. Irina a început uşor nervoasă meciul, pierzându-şi la 0 primul serviciu. A replicat, rapid, cu break, dar n-a ţinut pasul, pierzând următoarele 5 game-uri.

Românca s-a arătat incomodată şi de vânt. La un moment dat, o minge trimisă de ea defectuos a ajuns pe un teren adiacent.

Setul doi a fost mai echilibrat, însă ambele jucătoare au arătat multă inconstanţă: 6 dintre primele 8 game-uri au fost break-uri. S-a mers contra serviciului până la 3-3. Irina a făcut apoi break, dar n-a reuşit să îl şi concretizeze, ajungând să servească din nou, dar la 4-5.

Ca şi Simona ieri, Irina a salvat în prima ocazie în care a servit ca să rămână în meci, dar la a doua ocazie, la 5-6, n-a mai putut evita înfrângerea.

În cazul unei victorii, Begu ar fi avut şansa unei întâlniri cu numărul 2 mondial, Petra Kvitova. 

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi