Alexander Zverev se impune la Roma, câștigă turneul pentru a doua oară în carieră

Radu Marina | 19 mai 2024

Al șaselea titlu al carierei pentru Zverev.

Alexander Zverev câștigă finala cu Nicolas Jarry și e din nou campion al turneului de la Roma. Zverev s-a impus cu 6-4, 6-4 pentru al doilea său trofeu la Foro Italico, după cel din 2017, al șaselea titlu Masters și al 21-lea turneu câștigat în carieră.

Pentru Zverev, acesta e cel mai important titlu pe care-l câștigă după accidentarea gravă suferită la gleznă în 2022, la Roland-Garros, care l-a ținut departe de teren șapte luni. Este, de altfel, și primul lui Masters din 2021 încoace (Cincinnati).

În drumul spre titlu, Zverev a trecut, pe rând, de Vukic, Darderi, Borges, Tabilo și, acum, de Jarry. A fost un traseu relativ prietenos, Fritz fiind singurul jucător de Top 20 pe care l-a întâlnit, dar de care a știut să profite pe deplin, el pierzând un singur set, în semifinale, cu revelația Alejandro Tabilo, cel care îl învinsese pe Novak Djokovic.

Deși vorbim de o finală pe zgură, totul a fost despre serviciu: s-au jucat puncte scurte, iar jucătorul care a servit mai bine a și câștigat în cele din urmă. Zverev a pierdut doar două puncte pe primul serviciu și nu a avut de salvat nicio minge de break.

Singurul moment ce putea să schimbe dinamica finalei s-a petrecut în setul doi, când Jarry a salvat două mingi consecutive de meci la 5-4 și a încercat să împingă setul în tiebreak, dar erorile neforțate făcute la 6-5 și serviciul care i-a tremurat serios l-au costat până la urmă meciul.

Calificarea în finală rămâne o performanță mare pentru Jarry. A fost prima lui finală Masters – asta deși a ajuns la Roma cu patru înfrângeri consecutive – și i-a învins, printre alții, pe Stefanos Tsitsipas și pe Tommy Paul.

Cât despre Zverev, el confirmă relația bună pe care o are cu zgura, iar acum rămâne de văzut cum și în ce măsură va duce această formă la Paris, turneu care va fi mai deschis ca oricând. În condițiile în care marii favoriți au fie probleme de formă, fie de sănătate, Roland-Garros lasă ușa deschisă către un campion în premieră, iar Zverev, semifinalist în fiecare dintre ultimele trei ediții, va fi unul dintre cei care vor încerca să profite.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi