After-hours show la NY: Carlos Alcaraz câștigă meciul turneului cu Jannik Sinner, se califică în prima semifinală de Slam din carieră!

Treizecizero | 8 septembrie 2022

Aici n-a fost vorba doar de execuțiile lor speciale – lovituri pe care nu prea mulți jucători din circuit le pot face -, dar mai ales de intensitatea schimburilor de mingi: a fost o răfuială de stradă în toată regula! Dar una între prieteni, un soi de gentleman’s duel.

US Open este oferit de

Carlos Alcaraz și Jannik Sinner și-au ținut (din nou) toate promisiunile: ne-au dat cel mai bun și cel mai tensionat joc al turneului – probabil unul dintre meciurile ultimilor ani în turneele de Slam -, un spectacol de 5 ore și 18 minute (al doilea cel mai lung meci din istoria US Open) care ne lasă cu un singur regret: că unul dintre ei s-a oprit aici.

A câștigat Carlos Alcaraz, 6-3, 6-7(9), 6-7(0), 7-5 și 6-3, dar totul a fost mereu pe muchie. Ar fi putut câștiga, la fel de bine, Jannik Sinner, care a avut și o minge de meci în setul 4, când a servit pentru meci la 5-4.

Alcaraz a salvat-o, apoi a părut mai proaspăt în primele patru game-uri ale decisivului, înainte ca Sinner să-și crească, la rândul lui, nivelul. Și tot italianul a făcut primul break din decisiv, tot el a dat senzația că poate închide ușa, însă nimeni nu l-a învățat pe Alcaraz să cedeze. Nici. Măcar. Un. Centimetru.

Cu tenacitatea cu care ne-a obișnuit, Carlos a făcut imediat re-break, a egalat la 3 și s-a însuflețit și mai tare: a alergat și a lovit cu o poftă nebună. Iar jocul a fost grozav până la ultima minge.

Și n-a fost vorba doar de execuțiile lor speciale – lovituri pe care nu prea mulți jucători din circuit le pot face -, dar mai ales de intensitatea schimburilor de mingi: a fost o răfuială de stradă în toată regula! Dar una între prieteni, un soi de gentleman’s duel.

Alcaraz a câștigat deja patru titluri anul ăsta, două dintre ele de Masters, la Miami și la Madrid, și poate că încrederea asta a contat azi. Sigur, el n-a fost nici în trecut trecut tipul care să-ți dea vreo victorie pe tavă, dar anul ăsta s-a transformat într-un soi de Houdini – evadează din situații imposibile. O face pentru că nu știe să cedeze; și pentru că are curajul să lovească la fel indiferent de scor.

A demonstrat-o încă o dată azi, când a încasat și a încasat până când Sinner n-a mai putut să-l lovească.

A fost a cincea întâlnire dintre cei doi, scorul este acum de 3-2 pentru Carlos Alcaraz. Sinner câștigase precedenta lor întâlnire de pe tabloul unui Slam: 3-1 în optimile Wimbledon. Vor urma multe altele. Și abia le așteptăm!

Spaniolul Alcaraz (încă doar 19 ani!), care e în cărți pentru a trece pe locul 1 în clasamentul mondial, va juca în semifinale contra lui Frances Tiafoe, primul jucător american care ajunge în ultimii patru la New York de la Andy Roddick, în 2016. Și primul jucător de culoare calificat într-o semifinală de US Open, de la Arthur Ashe, în 1972.

Ambii au jucat cinci seturi și-n tururile precedente. Iar cine se teme că Alcaraz va fi obosit vineri noapte, când îl va vedea pe Tiafoe, va avea o surpriză. Pentru că Alcaraz pare să fie făcut, la fel ca Rafa înaintea lui, dintr-un material special: va alerga din gard în gard, după fiecare minge, și o va face bucuros.

https://twitter.com/usopen/status/1567772989415952384?s=20&t=elOVzh9071vxSMjQGfrKOA

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi