40-0 pentru Serena Williams. Mai poate reveni pe primul loc?

Adrian Țoca | 9 aprilie 2012

40-0 pentru Serena Williams. Mai poate reveni pe primul loc?

Singurul turneu al săptămânii care abia ce s-a încheiat, cel de la Charleston, i-a prilejuit Serenei Williams o demonstrație de forță venită la momentul potrivit ea. De pe un tablou cu destule jucătoare de top, Serena s-a desprins ca o săgeată în ultimele două meciuri, în care nu a cedat decât trei game-uri (6-1, 6-1 cu Sam Stosur, în semifinale, 6-0, 6-1 cu Lucie Safarova, în finală).

A fost titlul cu numărul 40 din cariera Serenei (doar două jucătoare active o depășesc: Venus, cu 43, Clijsters, cu 41), unul, cum spuneam, venit la momentul potrivit. Și asta pentru că 2012 a fost mai degrabă un an dezamăgitor pentru pretențiile celei mai mici dintre surorile Williams. Rezultatele bune s-au lăsat așteptate, Serena ratând ambele turnee mari la care a participat: a ieșit la Australian Open din turul 4, eliminată, surprinzător, de Makarova, în vreme ce la Miami a părăsit turneul din sferturi, învinsă de Wozniacki.

Poate urca în clasament în timpul sezonului de zgură

Cum însă în tenis lucrurile se schimbă repede, viitorul pe termen scurt pentru Serena se anunță cel puțin promițător. Urcată pe locul 9 în clasament, jucătoarea americană are avantajul de a nu avea niciun punct de apărat în sezonul de zgură, perioadă în care va putea acumula și continua să urce în clasament. 

“N-am nimic de apărat. Anul trecut n-am făcut nimic remarcabil la Wimbledon (n.r. turul 4). Apoi am avut ceva rezultate bune în sezonul de hard. E o motivație pentru mine să continui să muncesc. Vreau să continui să câștig, simt că n-am jucat niciodată cu atât de puține erori cum am făcut-o în ultimele două meciuri”, a spulberat Serena orice fel de suspiciune legată de motivația ei actuală.

Revenirea Serenei la un nivel foarte bun și potențiala ei implicare în lupta pentru fotoliul de lider este cea mai recentă intrigă a unui sezon foarte bun în WTA. Ascensiunea fulminantă a Victoriei Azarenka, cu ale ei 26 de victorii și patru titluri, emergența Agnieszkăi Radwanska, campioană la Dubai și Miami și neînvinsă de nimeni altcineva în afară de Vika, revenirile promițătoare ale lui Venus Williams și Ana Ivanovic, continua luptă dusă de Maria Sharapova, finalistă în trei turnee mari în 2012 (AO, IW, Miami), așteptările enorme puse în Petra Kvitova și ultimul sezon pentru Kim Clijsters – toate acestea fac din WTA un circuit infinit mai interesant decât ce ne-au oferit fetele în ultimii ani.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi