Lupta admirabilă a Patriciei Țig. Patricia revine în meciurile de Slam, pierde în primul tur de la Australian Open

Treizecizero | 18 ianuarie 2023

După un an și jumătate de la ultimul ei meci într-un Grand Slam, Patricia Țig s-a întors la tenisul de la cel mai înalt nivel, și a făcut-o arătând că armele ei sunt tot acolo.


Prezența Patriciei Țig la turneele din Australia a fost posibilă grație clasamentului protejat, pe care l-a înghețat în momentul în care a făcut o nouă pauză de la tenis, în iunie 2021. De atunci, Patricia nu a mai jucat niciun meci oficial până în septembrie 2022.

Clasată în afara primelor 700, revenită după o pauză de un an jumătate în competiții, Patricia a jucat astăzi un meci pe tabloul principal al unui Grand Slam pentru prima dată de la Wimbledon 2021. A făcut-o într-un context greu pentru ea, fără meciuri în picioare, având de dus mai multe lupte pe mai multe fronturi (inclusiv un proces de custodie) și cu o accidentare la genunchi.

În ciuda acestor complicații, Patricia a făcut, pentru o vreme, un meci excelent; a luptat, a câștigat un set în fața unei jucătoare clasate în top 25, și-a pus la treabă lovitura de dreapta absolut explozivă și a rezistat fizic timp de trei seturi.

Așteptările nu erau mari pentru acest meci, tocmai datorită circumstanțelor de mai sus, precum și a adversarei, Shuai Zhang venind după cel mai bun sezon al carierei și fiind clasată acum pe locul 22.

Cu toate astea, Patricia a lăsat tot ce a avut mai bun în acest meci, atât cât starea fizică i-a permis. A început ezitant, dar a continuat în forță, câștigând setul doi pe fondul unui tenis agresiv, clar și ordonat ca în vremurile bune. Apoi a urmat decisivul, care a găsit-o fără resurse fizice și fiindu-i imposibil să mai poată menține nivelul din setul doi.

N-a fost să fie victorie – dacă ar fi fost, ar fi fost una miraculoasă – dar a fost plăcut să o revedem pe Patricia înapoi pe terenul de tenis, făcând ce știe cel mai bine. A fost plăcut să vedem și că tenisul ei, loviturile, n-au plecat nicăieri. Și, poate cel mai important, a fost tipul de evoluție care să îi confirme că poate și se poate, care să îi redea încredere și claritate pentru ceea ce va urma de aici încolo în cariera ei de jucătoare.

Ce e mai important e că Patricia s-a simțit excelent pe teren. S-a bucurat să fie iar la Slamuri și spune că se simte acum într-un mod în care nu s-a mai simțit niciodată.

„E foarte interesant că mă simt pe teren mai bine decât m-am simțit vreodată. Partea din mine care joacă tenis se simte foarte bine. Cum nu s-a mai simțit. Și atât. Am făcut tot ce-a depins de mine ca să mă simt bine, și sunt împăcată. Îmi place foarte mult ce simt eu în mine, iar asta a venit în urma unor situații care m-au dus, într-un fel sau altul, la a mă cunoaște pe mine mult mai bine. Și asta mă ajută mult pe teren”, a spus Patricia pentru 30-0.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi