Sharapova revine în finală la Australian Open

Adrian Țoca | 26 ianuarie 2012

Sharapova revine în finală la Australian Open

Rusoaica s-a ţinut de cuvânt. A spus că nu-i place să piardă în faţa nimănui de trei ori la rând şi va evita asta în faţa Petrei Kvitova, cea pe care marea majoritate a specialiştilor a dat-o drept favorită la Australian Open, în urma finalului de an impresionant.

Şi Maria a reuşit să o elimine pe Kvitova, revanşându-se astfel pentru finala pierdută anul trecut la Wimbledon. A fost exact genul de victorie pe care o obţin marii campioni, care găsesc resurse să depăşească momentele critice şi lovesc decisiv când totul e în joc, când toţi fanii sunt cu sufletul la gură. 

Sharapova a câştigat mai ales prin consistenţă. De când a revenit în circuit, jocul rusoaicei a căpătat mai multă formă şi consistenţă, Maria a eliminat perioadele “reci” din joc, momentele în care dispare ca prezenţă şi concentrare. Este exact ceea ce nu a reuşit Kvitova încă, jucătoarea din Cehia având, inclusiv la Australian Open, perioade moarte, în care şi-a complicat adesea situaţia.

Primele două seturi au fost împărţite ca dominare. Sharapova a pornit ca din puşcă, impunându-se în primul cu 6-2. Apoi Kvitova a dat drumul la joc, s-a relaxat un pic şi a început să-şi pună în valoare calităţile. Suficient pentru un 6-3, dar Petra a dus momentul mai departe, în decisiv, unde a făcut prima break.

Sharapova a revenit, dar a trebuit apoi să suporte o presiune fantastică din partea adversarei sale. De două ori şi-a făcut serviciul în situaţii critice, la 3-3, când a salvat mingi de break, şi la 4-4, când a revenit de la 0-30. Scăpată din încercuire, Maria a lovit decisiv, făcândd break chiar la 5-4.

Pentru rusoaică este a treia finală la Australian Open, după cea pierdută, în 2007, la Serena Williams, şi cea câştigată, în 2008, cu Ana Ivanovic. De data asta se va întâlni cu Victoria Azarenka, o debutantă într-o finală de Grand Slam, cu care e la egalitate în meciurile directe, 3-3. Miza: trofeul, dar şi locul 1 în clasamentul WTA.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi