Simona Halep revine pe teren, și pe hard, cu o victorie la Washington

Treizecizero | 1 august 2022

Simona merge astfel astfel în runda a doua la Washington, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Madison Brengle și Anna Kalinskaya.


La primul meci de la Wimbledon încoace, Simona Halep a trecut de jucătoarea spaniolă Cristina Bucsa, 6-3, 7-5 în o oră și 20 de minute.

Revenită pe teren după aproape o lună de pauză, actualul număr 16 WTA și-a început cu dreptul sezonul de hard, în care va mai juca la Toronto, Cincinnati și US Open.

În ciuda scorului din setul al doilea, Simona n-a fost vreun moment în pericol într-un meci pe care l-a avut la discreție, contra unei oponente care nu are arme s-o deranjeze. Bucsa, care s-a născut la Chișinău și reprezintă Spania, a ajuns pe tabloul principal venind din calificări și s-a aflat la unul din cele mai importante meciuri ale carierei. Dar Bucsa a fost în mare măsură dependentă de erorile neforțate ale româncei pentru a sta aproape de aceasta pe tabelă.

Și Simona a greșit, într-adevăr, mult mai mult decât de obicei, trecând de 25 de erori neforțate. Dar asta e explicabil după o pauză mai lungă și, mai important, la primul meci oficial după schimbarea suprafeței. De asemenea, românca a fost jucătoarea care a dictat, care a fost (mult) mai agresivă și și-a asumat toate riscurile, iar multe dintre erorile ei au venit din situații ușoare, adesea din prea multă nerăbdare sau dintr-o necalibrare suficientă a execuțiilor.

Și cu serviciul au fost ceva probleme la frecvență (45 la sută și 6 duble greșeli). Însă nu și la eficiență; când l-a pus în teren, ea a câștigat 73 la sută din puncte.

Simona nu și-a găsit cu ușurință ritmul, sau când l-a găsit, nu a reușit să-l păstreze prea mult timp. Însă când a făcut-o, Simona a dictat cu ușurință de pe baseline. N-a putut însă scăpa până la capăt de oscilațiile din joc, și e ceva ce își va dori să îmbunătățească trecând la meciul următor.

Ilustrativ e pasajul din setul al doilea, în care Simona a avut două break-uri avans la 5-2, dar a scăzut mult nivelul și s-a văzut egalată; aproape imediat, a putut să se concentreze și să strângă șurubul la loc pentru un alt break, de data asta tratat cum se cuvine, cu un hold sigur.

Simona merge astfel astfel în runda a doua la Washington, acolo unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Madison Brengle și Anna Kalinskaya. Dacă o va întâlni pe americancă, ar fi o reîntâlnire după mai bine de 12 ani, singurul lor meci direct datând din 2010, când Simona câștiga (6-3, 6-0) în calificările Roland-Garros. Cu Kalinskaya, Simona nu a mai jucat până acum.

Este a doua apariție a Simonei la Washington, după ce în 2017 a ajuns în sferturi.

https://twitter.com/CitiOpen/status/1554146808921657346?s=20&t=0ColYMXP07h70sRs3sB88w
https://twitter.com/WTA/status/1554150660647575554?s=20&t=QrXojU09Is78NYM326WfUA

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi