Gabriela Ruse: „Scopul meu nu e să ajung în Top 20 și să rămân acolo două luni. Îmi doresc să ajung și să rămân ani de zile, cum o face Simona!”

Treizecizero | 19 iulie 2019

Gabriela Ruse a venit în studio-ul 30-0 după calificarea în semifinalele de dublu de la BRD Bucharest Open, alături de Jaqueline Cristian. Ne-a vorbit despre experiența acumulată în ultimul an, relația specială cu iarba, la ce lucrează în mod special, întâlnirile cu jucătoarele de top, felul în care o inspiră „mentorul” Monica Niculescu și obiectivele […]

Gabriela Ruse a venit în studio-ul 30-0 după calificarea în semifinalele de dublu de la BRD Bucharest Open, alături de Jaqueline Cristian. Ne-a vorbit despre experiența acumulată în ultimul an, relația specială cu iarba, la ce lucrează în mod special, întâlnirile cu jucătoarele de top, felul în care o inspiră „mentorul” Monica Niculescu și obiectivele ei viitoare.

Gabi, despre dublul pe care îl formează cu Jaqueline: „Ne cunoaștem, jucăm dublu de la 7 ani, ne dorim să formăm echipa asta și pentru Fed Cup în câțiva ani. Suntem o echipă sudată și ne antrenăm și pentru dublu. Suntem firi diferite, dar ne completăm. Eu sunt ca o vitamină efervescentă, iar Jaqueline este apa, mă liniștește.”

Despre clasament: „V-aș minți să spun că nu mă interesează clasamentul și punctele, dar cel mai important lucru pentru mine și echipa mea e să mă dezvolt din toate punctele de vedere. Clasamentul și celelalte vor veni. Dar scopul meu nu e să ajung în Top 20 și să rămân acolo două luni. Îmi doresc să ajung și să rămân ani de zile, cum o face Simona.”

Despre relația cu Monica Niculescu: „Monica pentru mine este ca un mentor, ne scriem în fiecare zi, îi cer părerea despre orice. Are o forță interioară absolut magnifică. Nici la 17 ani nu cred că eram atât de motivată în teren cum e ea acum, la 30 de ani.”

Ce a mai spus Gabi despre Simona Halep, despre persoanele speciale din echipa ei care o susțin – poți afla din player-ul atașat:

Andreea Mitu: „Mereu am avut în plan să joc simplu”

Andreea Mitu a pierdut în sferturi la dublu, și a realizat abia după meci că era în postura de campioană care-și apăra titlul: „E prima oară când experimentez să-mi apăr titlul, să joc acasă. Abia după meci m-am gândit la asta. Plus că nu e ușor să joci contra altor românce”, ne-a spus ea.

Ne-a vorbit, printre altele, despre experiența ca mamă, cum încearcă să echilibreze viața de acasă cu cea de jucătoare profesionistă de tenis, sau cum Patricia Țig îi cere sfaturi și cum se ajută una cu alta.

Andreea, despre viața de mamă în circuit: „E mai greu acum decât acum un an. E rutina de mamă care nu e tocmai ușoară. Adam e un copil foarte ok, dar anul ăsta am plecat destul de mult singură, l-am lăsat acasă. Nu e ușor.”

Despre Simona la Wimbledon: „Mi-am dorit foarte mult să câștige și am avut emoții. Dar n-a fost un meci în care puteai să ai emoții, a fost o singură direcție. Îți doreai doar să continue, să nu se schimbe nimic. A jucat incredibil, mă bucur foarte mult pentru ea.”

Despre obiectivul ei de a reveni la Slamuri: „Am început anul cu un target: să joc Grand Slam. Aveam patru luni să fac puncte pentru Roland Garros și am zis să încerc cu dublu. Am continuat apoi pentru Wimbledon. Dar mereu am avut în plan, ca imagine de ansamblu, să joc simplu. Mi-am dorit mult de tot să fiu la Grand Slam-uri, să fiu cu Adam acolo. Pentru mine a fost un semn că am revenit. Simt că pot să revin, să urc ușor-ușor. De asta îmi doresc să revin la simplu. Odată ce jocul se îmbuntățește pentru simplu, și la dublu e mai simpu. Vorbesc de serviciu, rever, de încredere, de relaxare.”

Urmărește toate declarațiile Andreei, în interviul atașat:

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi