Simona: „Îmi doream tare mult să câștig pentru țara noastră!”

Codruț Baciu | 10 februarie 2019

„Cred că românii sunt obișnuți cu genul ăsta de meciuri din partea mea. Îmi doream tare mult să câștig pentru țara noastră. Și mă bucur că am dat peste o jucătoare în formă și tot am câștigat”

(Ostrava)

Deși inițial a fost anunțată prima în fața ziariștilor de la Ostrava, Simona a venit la conferința de presă după Pliskova. A zâmbit mai mult decât de obicei și era conștientă de importanța victoriei de azi. În prima parte a conferinței, cea în engleză, Simona a vorbit despre cât de dificil a fost meciul împotriva unei jucătoare pe care o știe foarte bine. Ce-i drept, a completat ea, și vice-versa e valabilă, pentru că match-up-ul cu Pliskova a ajuns deja la episodul 9.

„A fost un meci greu. Am pierdut setul doi, însă apoi mi-am schimbat hainele la vestiar și mi-am spus ”acum începe meciul”. Am fost prezentă în fiecare punct apoi”. Un jurnalist ceh a observat statistica mingilor de break salvate de ea. Din 6, Simona nu a salvat niciuna. Răspunsul ei? ”Sincer, nu prea îmi pasă de statistica asta (zâmbește). Bine, o să studiez mai târziu. Azi e o zi mare pentru mine”.

Despre posibilitatea de a juca și meciul de dublu, Simona ne-a dat un indiciu, într-un moment în care nu știam cu certitudine care este perechea pe care Segărceanu o va alege. A completat spunând că are mare încredere în Monica și Irina, echipa anunțată încă de la tragerea la sorți.

Greutatea acestei victorii a punctat-o foarte limpede Simona: „Da, a fost cea mai importantă a mea din Fed Cup. Ambele meciuri, de fapt. Mai ales având în vedere istoria nemaipomenită a Cehiei în Fed Cup”.

La partea dedicată întrebărilor în română a conferinței, am întrebat-o pe Simona ce importanță atribuie acestor două victorii, având în vedere meciurile din circuit care o așteaptă în viitorul apropiat: „Sunt două lucruri diferite. Aici joc pentru țară. Îmi face mare plăcere și dau tot ce am mai bun mereu”. Și, desigur, a venit și vorba despre fanii români, din tribune și de-acasă, care au avut emoții mari tot meciul. A zâmbit și a răspuns sincer:
„Cred că românii sunt obișnuți cu genul ăsta de meciuri din partea mea (râde). Îmi doream tare mult să câștig pentru țara noastră. Și mă bucur că am dat peste o jucătoare în formă și tot am câștigat.”

Un subiect a fost și serviciul doi, cu care a încercat să fie agresivă. A reușit să facă asta și s-a felicitat pentru curaj. În plus, a completat: ”Aici, mingile sunt mai ”mari”, e greu să te simți la 100%. Iar la final, chiar mă ținea un pic umărul. Dar nu, nu sunt accidentată”. De altfel, când i s-a cerut să numească motivele principale pentru care a câștigat meciul de azi, a menționat și serviciul. Alături de tăria mentală pe care a arătat-o.

La final, un gând bun și pentru suporterii români din tribune, despre care ieri spunea că apreciază că au venit de departe: ”Ai noștri au fost mai gălăgioși decât cehii azi. ”Simțim că oamenii ne apreciază, vin oriunde pentru noi. Sper ca data viitoare să jucăm acasă, ca să avem și mai mulți români în tribune”

Karolina Pliskova…

… despre meciul de azi, per ansamblu

„A fost lung și greu, dar mă așteptam la așa ceva. Au fost puncte de calitate între două jucătoare de calitate. Sunt mulțumită de nivelul meu, chiar dacă am pierdut”.

… despre șansele Cehiei

„Șansele noastre cred că rămân la fel după meciul ăsta. Dacă învinge Katerina, avem o echipă de dublu foarte bună și avem prima șansă.”

… despre factorii-cheie din meci

„Aș fi putut servi mai bine. Simona mi-a citit serviciul excelent, n-am avut multe puncte gratis. Iar ea se mișcă și joacă foarte bine, așa cum știam deja, de altfel.”

…despre suprafața de joc

„Este mai lentă, iar împotriva Simonei, care se deplasează foarte bine, am avut parte de raliuri grele.”

… despre match-up-ul cu Simona

„Este 7-2 pentru ea, dar nu simt că ar fi 7-2. Meciurile noastre sunt mereu echilibrate. Iar eu o să-mi aștept în continuare șansa mea, atunci când ea va juca mai puțin bine.”

Cu ocazia meciului Cehia – România, am pregătit un pachet Fed Cup în Shop: combină orice tricou Romanian Tennis is Fire cu orice totebag și primești pentru acest pachet un preț special de 99 lei, valabil doar în intervalul vineri – duminică. Reducerea totală este de 35 de lei se aplică folosind codul de voucher 30-0isFire.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi