Debut excelent pentru Mergea și Bopanna la Turneul Campionilor: i-au învins iar pe frații Bryan. Djokovic și Federer inhibă

Treizecizero | 15 noiembrie 2015

Florin și Rohan i-au învins pe favoriții 1, frații Bryan, cu 6-4, 6-3. Este a patra victorie pentru Florin Mergea din cinci întâlniri directe cu frații Bryan disputate anul acesta

Victoria este cu atât mai prețioasă cu cât a fost obținută în două seturi, iar numărul gameurilor pierdute nu este mare. Toate acestea pot fi importante pentru calificarea din grupe.

În primul set, frații au început mai bine, au făcut break imediat și apoi au consolidat la 2-0, dar ai noștri au revenit la 3-2. Setul a fost presărat cu breakuri (5) dar până la urmă Florin și Rohan au reușit să închidă, după ce la 4-3 au salvat trei mingi de break. În setul doi Bob Bryan a făcut o dublă pentru a ceda breakul în primul game. Nivelul lor a fluctuat destul de mult, permițându-le lui Florin și lui Rohan să pună presiune constant pe serviciul lor. Ultimul game avea să aducă al doilea break al setului și odată cu el, victoria. În concluzie, o victorie autoritară, în doar o oră, contra primilor favoriți și un început ideal pentru campania londoneză a lui Florin Mergea și Rohan Bopanna.

În primul meci de dublu al grupei, Murray și Peers au trecut la mustață de Bolelli și Fognini: 7-6 (5), 3-6, 11-9, așa că, marți, Florin și Rohanna îi vor întâlni pe Murray și Peers într-un meci care i-ar putea aduce foarte aproape de semifinale. 

Victoria de azi completează un sezon grozav pentru Florin Mergea; când i-a văzut dincolo de fileu pe frații Bryan, „grozav” s-a prefăcut în „extraordinar”: olteanul i-a învins pe cei doi frați care formează cea mai puternică echipă de dublu din istoria tenisului de patru ori din cinci meciuri. Mergea le-a oprit turneul americanilor inclusiv în două Slamuri, la Australian Open și la Wimbledon.

Prima rundă din grupa Stan Smith a fost imaginea întregului sezon din ATP. Pe de o parte, Djokovic, deasupra oricărui adversar, urmat îndeaproape de Federer, dominant cu oricine în afara sârbului. Pe de altă parte, doi jucători care, înainte de altceva, nu par a crede.

Ca atare, victoriile celor doi favoriți nu lasă loc de multe comentarii, altele decât cele de anticipație înainte de marele meci de marți, prima lor reîntâlnire de după finala US Open. Cei doi sunt dominanți la Londra în ultimii ani, iar anul trecut ar fi trebuit să se vadă în finală, înainte de retragerea lui Federer. 

Djokovic l-a expediat fără drept de apel pe Nishikori în primul meci de simplu al turneului: 6-1 6-1. Atât de autoritar a dominat Novak, încât nici nu sunt prea multe de spus despre meci. Poate doar că Novak însuși spune că azi a fost nivelul său cel mai bun: „Fără dubiu a fost o evoluție incredibilă, pe care mi-o doream înainte de startul într-un turneu la care am avut atât de mult succes în ultimii ani”, a spus sârbul, catalogându-și nivelul drept „poate cel mai bun tenis al anului”. Nishikori nu a strălucit deloc, însă nici nu a avut foarte multe șanse să o facă: nu a avut nici o minge de break tot meciul.  

După ceea ce a descris drept unul dintre cele mai proaste începuturi de meci din ultimii ani, Federer a redresat rapid corabia și a stat umăr la umăr cu Berdych până la 4-4, când un game plin de erori al cehului a ușurat drumul către break. De aici, Federer a fost în full flow, iar restul meciului s-a scurs către o victorie solidă a elvețianului. Roger a rămas apoi pe teren pentru a primi cele două premii (al fanilor și cel de fair-play), ocazie pentru tribuna de la O2 să-și demonstreze încă o dată atașamentul față de elvețian. Roger va avea nevoie de tot sprijinul lor marți, în ceea ce va fi probabil momentul de vârf al turneului, în faza de grupe.

Până atunci, alt meci tare e azi: Wawrinka vs Nadal. Tot azi, Murray vs Ferrer, plus debutul lui Horia Tecău și Jean Julien Rojer.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi