Tot mai sigură, Simona Halep continuă la Cincinnati de unde se oprise la Montreal

Treizecizero | 17 august 2016

Simona Halep ajunge la 11 victorii la rând după debutul în forță de la Cincinnati. Se va reîntâlni cu Daria Gavrilova, pe care a învins-o, recent, la Montreal. Irina Begu a fost eliminată în primul tur.

Ne-am întors la circuitul cel de toate zilele și la ritmul obișnuit și am dat repede peste un element care a însoțit îndărătnic acest sezon 2016: ploaia. Programul de la Cincinnati a fost dat peste cap încă de la început, unele jucătoare fiind programate pentru două meciuri miercuri, așa că Simona Halep are de ce să fie mulțumită că a petrecut sub o oră pe teren, evitând orice potențială altă complicație din cauza condițiilor. Astfel, la un moment în care alte jucătoare nici nu apucaseră să joace meciul din turul întâi, Simona se calificase deja în al treilea, după o evoluție excelentă, curată și convingătoare în meciul cu Annika Beck: 6-3, 6-1.

Între Montreal și Cincinnati, Simona și-a luat o pauză de câteva zile după săptămâna istovitoare din Canada, cu ale ei două finale, apoi s-a pregătit în Las Vegas, alături de Darren Cahill și de faimosul Gil Reyes, renumitul preparator fizic cunoscut în special pentru aportul adus la cariera lui Andre Agassi. La același capitol, Simona a oficializat și aducerea în staff a lui Dragoș Luscan, unul dintre cei mai buni specialiști din țară în ce privește pregătirea fizică. Despre Dragoș, care lucrează deja și cu Horia Tecău, dar și cu naționala feminină de handbal, v-am scris pe Lead.ro. În aceeași idee, Simona spunea pentru site-ul WTA, înainte de startul turneului, că acum este “la un nivel la care trebuie să schimb unele lucruri ca să fiu și mai profesionistă”. Se referea la probabilitatea ca pregătirea din intersezonul 2016-2017 să nu mai fie făcută în România, ci într-un loc cu climă caldă (posibil tot Las Vegas), dar ideea rămâne: Simona continuă să strângă șuruburile și să nu mai lase nimic la voia întâmplării când vine vorba de echipă, program, pregătire, nutriție, blocuri de antrenament, pauze, turnee alese, mergând până la cele mai mici detalii.  

În aceste condiții, un start bun la Cincinnati nu miră; cum spuneam și în cazul turneului de la Montreal, sunt teribile de importante astfel de începuturi solide de turnee, în care Simona să economisească timpul petrecut pe teren, să evite dramele nedorite și să-și câștige convingător meciurile de la început. Așa s-a întâmplat cu Beck (a patra victorie din cinci meciuri). După câteva erori neforțate în start de meci, care au dus la unicul serviciu cedat, favorita 3 a ridicat ritmul, construindu-și dominația la adăpostul unui serviciu remarcabil: a câștigat 24 din 31 de puncte jucate cu primul serviciu (77 la sută) și a servit 7 ași, o cifră impresionantă, chiar dacă suprafața mai rapidă a ajutat-o. Pe lângă acești ași, alte servicii bune, returnate de Beck, dar închise ușor de româncă. Simona a jucat la o viteză și cu o încredere descurajante pentru adversară, iar scorul a scăpat repede de sub controlul lui Beck, care, după break-ul pentru 2-1, a mai luat doar două din ultimele 13 game-uri ale meciului. O victorie concludentă obținută pe un joc pozitiv, de atac, cu 24 de lovituri direct câștigătoare, în care nimic n-a fost la voia întâmplării.

Simona o întâlnește, joi, pe Daria Gavrilova, pe care a învins-o recent la Montreal, în runda a doua. Gavrilova a învins-o pe Svitolina în turul al doilea.

Cealaltă româncă de pe tabloul de simplu, Irina Begu, a fost învinsă de Johanna Larsson, 6-3, 4-6, 6-3. N-a fost cea mai inspirată zi a Irinei, care a fost prinsă adesea în jocul frustrant al suedezei și n-a avut claritate în special în momentele importante. Irina a revenit ca de obicei după un start mai greu, a avut momentumul de partea ei la intrarea în decisiv, când a condus cu break, dar n-a putut să consolideze. Un game patru din decisiv a început și s-a sfârșit cu două elemente reprezentative, unul pentru jocul lui Larsson (un lob derutant care a prins tușa), altul, pentru cel al Irinei (o dublă greșeală la minge de break). Serviciul al doilea a costat-o în mod special pe româncă (a câștigat doar 31 la sută din puncte), la asta adăugându-se opt duble greșeli. O înfrângere frustrantă pentru Irina, care amână să consolideze startul bun de pe hard, cu titlul de la Florianopolis.

La dublu, Monica Niculescu le reîntâlnește pe Mladenovic și Garcia, de astă dată alături de Vania King (Raluca Olaru, în echipă cu Voracova, a pierdut), în vreme ce Horia Tecău și Florin Mergea revin alături de partenerii lor obișnuiți pentru această săptămână.

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi