Tare ca o stâncă. Angelique Kerber trece de Irina Begu în meciul de deschidere, Germania ia primul punct

Camelia Butuligă | 16 aprilie 2016

Angelique Kerber a învins-o pe Irina Begu cu 6-2, 6-3 în meciul de deschidere din România – Germania.

Germania conduce România cu 1-0 la Cluj, în meciul de baraj pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup, după ce campioana de la Australian Open, Angelique Kerber, a învins-o pe Irina Begu, 6-2, 6-3, în primul joc.  Simona Halep – Andrea Petkovic e meciul al doilea.

Fed Cup este o competiție în care emoțiile sunt mai mari și diferite de ce exerimentează jucătorii în restul meciurilor. Pentru jucătoarele române, în premieră ajunse la acest nivel înalt al competiției, la dificultatea adversarelor se adaugă presiunea de a juca bine pentru publicul care le susține. Poate, într-un fel, le-ar fi fost mai ușor dacă ar fi jucat în deplasare aceste ultime două întâlniri, cu Cehia și cu Germania. Dar realitatea este că joacă acasă, unde oamenii au așteptări, firește, și ele știu asta. Simona a spus că joacă cu emoții și presiune decâte ori joacă în fața publicului român, mai cu seamă când reprezintă România.

În ciuda a ce a declarat la conferința de la tragerea la sorți, sunt sigură că Irina a resimțit și ea presiunea. A început nesigur meciul, cu două duble greșeli în chiar primul game, ceea ce a dus la un break imediat. Serviciul a fost prima problemă în meciul de azi: Irina a avut un procentaj bun de reușită pe primul, dar nu a câștigat cu el suficiente puncte (54%), ceea ce însemană că Angelique a returnat foarte bine. Irina, de partea ei, nu a amenințat serviciul lui Kerber la fel de mult: nemțoaica a câștigat 74% din punctele jucate pe primul și 64% pe al doilea, în condițiile în care serviciul ei doi este faimos pentru cât de slab e. Aici s-a dat tonul schimburilor: Angie a fost mai constantă la serviciu și mai agresivă la retur. Așa se explică și greutatea cu care Irina și-a făcut serviciul; în setul doi, game-ul de la 3-1 a durat 15 minute. Așa se explică și numărul mingilor de break pe care le-a avut Kerber: 8, din care a convertit 4. Irina a avut doar două șanse de break, câte una în fiecare set, pe care nu le-a fructificat.

Odată pornite schimburile, Irina a arătat pe alocuri un tenis limpede și agresiv, care căuta liniile. Însă mingile foarte bune alternau cu neforțate în fileu sau în out, fie din cauză că era încordată sau că nu era bine poziționată. De altfel, genunchiul drept a deranjat-o, pentru că trainerul a făcut niște excursii pe teren pentru a-i face masaj  și a-i aplica gheață. Spre sfârșitul meciului, Irina mi s-a părut că nu nu se mai mișcă la fel de bine.

A fost un meci fragmentat, în care Irina nu a reușit să adune viteză prin câștigarea unei serii suficient de lungi de puncte. Nici Kerber nu a fost infailibilă, dar a reușit să-și țină greșelile sub control (doar 16 față de cele 34 ale Irinei). De asemenea, a alergat mai bine, în stilul caracteristic, și a dat multe mingi înapoi. 

Unde ne aflăm după acest meci? În dezavantaj, evident, ceea ce mă tem că va pune și mai multă presiune pe Simona, care este obligată să câștige ca să dormim cât de cât liniștiți la noapte. Să vedem cât de mult o va afecta pe Simona această situație. A mai pierdut data trecută la jucătoarea a doua a adversarelor (Pliskova), deci sunt sigură că nu o subestimează pe Petkovic. Acum nu mai trebuie decât să execute. Simplu, nu?

 

Fotografii: Călin Ilea / Treizecizero.ro

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi