Simona: "Mi-am promis mie că n-o să mai permit niciun alt meci în care să nu lupt până la capăt. Cel cu Makarova a fost ultimul"

Adrian Țoca | 14 martie 2015

Simona a dedicat victoria memoriei vărului ei și a explicat de ce a rămas la Indian Wells. După câteva săptămâni de tăcere, Simo a mai vorbit despreo mulțime de alte subiecte interesante.

La Indian Wells, față de alte turnee, interacțiunea dintre jucătorii de top și presă este mult mai mare, pe de o parte pentru că starurile au destule zile libere la dispoziție înainte de startul competiției, pe de altă parte, datorită buzz-ului foarte relaxat al locului. Atmosfera e degajată, iar conferințele își pierd din aerul formal din alte părți. Până și sportivii sunt mai deschiși.

Simona n-a fost însă prezentă la niciuna dintre oportunitățile de presă de dinaintea startului turneului, fiind scutită de WTA de orice fel de obligație media, după vestea tragică primită din țară. Dar după victoria cu Gavrilova, Simona a venit la conferință, iar cei prezenți au recuperat rapid timpul pierdut, cu o serie de întrebări care au obținut câteva răspunsuri interesante din partea Simonei. Mai jos găsiți toate declarațiile pe care le-a făcut numărul 3 mondial.

Prima întrebare a venit fix pe subiectul sensibil: „Sunt sigur că vorbesc în numele mai multor oameni, condoleanțe pentru tragedia din familia ta. Din acest punct de vedere, a fost bine să treci de acest prim meci? Care a fost starea pe care ai avut-o atunci când ai decis să rămâi la Indian Wells?”

Răspunsul Simonei a fost demn și de înțeles: “Da, e foarte greu pentru mine să vorbesc despre această situație. E dureros pentru toți cei implicați, pentru mine și pentru familia mea. Am vrut să joc acest turneu pentru că vărul meu a iubit tenisul. A jucat tenis mulți ani. Așa că am decis să stau aici, m-am gândit că așa va fi mai ușor de trecut printr-o astfel de situație. E greu să vorbesc, așa că nu vreau decât să dedic acest succes memoriei lui, pentru că a iubit tenisul și a fost foarte talentat. Dar nu vreau să mai discut în plus despre acest subiect, e prea dureros. E o tragedie pentru familia mea”.

Discuția s-a mutat apoi la joc și la turneu.

Despre meci

“Nu o știam. L-am chemat pe antrenor ca să-mi spună ce fel de ajustări să fac, să joc poate un pic mai sigur. Mi-am relaxat brațul și am început să lupt pentru fiecare punct. Ea a fost un adversar dificil, pentru că aleargă mult și se apără foarte bine. Mi-am propus să servesc bine, dar nu a fost cazul tot meciul. Cred că am făcut patru duble într-un game și tot l-am câștigat, ceea ce a fost mare lucru”.

Despre condițiile de joc

“E foarte cald. Foarte cald. Nu prea sunt obișnuită cu vremea, în România e rece acum. Dar am avut o săptămână înainte, așa că m-am putut antrena pentru astfel de temperaturi și pentru turneu”.

Simona a fost întrebată apoi dacă ar lua în considerare să se mute din România, eventual ca să-și asigure mai multă liniște între turnee, dar a evitat un răspuns concret.

“Oriunde mă duc, la fiecare turneu, publicul e de partea mea, oamenii sunt foarte drăguți. Toată lumea mă susține și mulți români vin să mă vadă jucând. România e o țară mică și nu avem foarte mulți jucători de top. Toată lumea mă recunoaște pe străzi acasă. Nu e ușor, dar e drăguț. Trebuie să mă bucur de astfel de momente, că-s cele mai frumoase ale vieții mele de până acum și trebuie să le mulțumesc pentru că vin la meciuri și mă susțin. E mai frumos să joc cu ei în tribune, pentru că-mi dau energie, te ajută să fii mult mai concentrată la fiecare punct, pentru că ei te susțin și trebuie să le arăți că te lupți pentru fiecare punct”.

Despre presiunea pe care o aduc rezultatele

“M-am obișnuit, între timp, să fiu printre primii capi de serie. Sunt deja câteva luni de când se întâmplă asta. Așa că îmi văd de meciuri, iau fiecare meci în parte. Știu că fiecare dintre ele e dificil. Toate fetele vor să câștige contra mea, pentru că am fost în aceeași situație acum câțiva ani și știu cum e. Îmi văd de turnee, fiecare turneu e important pentru mine, fiecare meci în parte”.

Despre importanța revenirii din meciul de azi

“Știți, în Australia, când am pierdut acel meci cu Makarova, nu am luptat până la final acolo. Am fost foarte supărată după meci din cauza asta. Mi-am zis că acela e ultimul meci din cariera mea în care nu lupt până la capăt. Încerc să rămân în meciuri, să stau concentrată. Fiecare meci poate fi întors, există un punct din care le poți întoarce dacă rămâi concentrată, dacă dai tot ce poți și dacă alergi după fiecare minge. Asta-i filosofia mea acum”.

“În acest meci în particular, n-a fost un punct în particular de la care am revenit. În setul doi, de la 2-1, am început să simt forehandul mai bine. Acela a fost declick-ul și mi-am zis că ok, mi-am revenit și trebuie să-mi fac jocul acum”.

Despre revenirea Serenei și despre meciul cu Monica

“Cred că e un lucru foarte bun că s-a întors la Indian Wells. E o mare campioană. O felicit pentru decizie, pentru că e numărul 1 și trebuie să fie aici. Cred că toată lumea o va susține diseară. Sunt foarte curioasă, de fapt. O să mă uit la meci, dar cred că va fi ok”.

Observația ulterioară a reporterului a fost că Serena și Simona sunt pe aceeași parte de tablou: “Ah, e prea departe ca să mă gândesc. Am multe meciuri până acolo. Întâi de toate, trebuie să mă gândesc la turul următor, apoi vom vedea ce se mai întâmplă. Nu mă uit niciodată la tabloul de concurs, sunt superstițioasă din acest punct de vedere”.

Despre faptul că este considerată o jucătoare “smart”:

“Vreau să-mi îmbunătățesc mult jocul. Îmi propun mereu să stau lipită de baseline, dar nu e mereu simplu să faci asta cu jucătoarele care lovesc foarte puternic. Așa că trebuie să lucrez și la defensivă, ca să pot să reintru în teren și să iau mingea repede. Cred că acesta e stilul meu, și muncesc pe fiecare zi ca să-l îmbunătățesc”.

Dacă se simte 100 la 100 fizic

“Da, nu simt niciun fel de dureri la coaste sau în altă parte. Sunt fericită că sunt bine fizic. Mă simt ok și gata de joc. Am avut 10 sau 12 zile de pauză după Dubai, cu tratament pe fiecare zi, apoi am început să lovesc, dar fără serviciu. Am început să servesc numai când am ajuns aici. De aceea am servit așa de prost azi”.

Despre cum simte terenurile de la Indian Wells

“Cred că e un pic fast, dar nu simt că mingile ar scăpa din rachetă. Poate datorită racordajului (e întrebată la cât racordează, răspunde că 24-25). Dacă racordezi racheta mai mare, mingea se duce normal. Mă simt bine pe terenurile de aici, îmi plac. Anul trecut am jucat semifinale, deci mă simt încrezătoare cu această suprafață. Așa că depinde de la jucător la jucător. Pentru mine e bine.”

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi