Simona Halep vs Sam Stosur, înainte de ploaie. Oprit când Simona apucase cu două mâini meciul

Camelia Butuligă | 29 mai 2016

Meciul dintre Simona Halep și Samantha Stosur s-a oprit la scorul de 5-3 pentru româncă și va fi reluat luni, de la ora 12:00, ora României, cu Stosur la serviciu. Prognoza pentru luni este, de asemenea, foarte proastă la Paris, cu șanse mari de ploaie.

Probabil cu Madridul încă proaspăt în memorie (a pierdut în fața Simonei cu un scor drastic în semifinală: 6-2, 6-0), Sam Stosur a intrat pe teren hotărâtă să joace mult mai agresiv, încurajată de forma bună arătată la Paris, pe care o catalogase anterior aproape de nivelul anilor ei buni de Roland Garros. Începând cu serviciul și returul (unde a înscris niște drepte fulgerătoare) și continuând cu jocul din spatele terenului, Stosur s-a mișcat din start rapid și precis. Arma ei principală, forehandul, a găsit tușele și în cros și în lung de linie, în vreme ce reverul, punctul ei slab, a rezistat foarte bine în schimburile prelungite. O nouă zi, un nou meci, nu? 

Court 1, supranumit și Bullring, fusese nominalizat în grabă ca alternativă la Chatrier, unde Nishikori reușise să câștige setul trei după ce le pierduse pe primele două în fața lui Gasquet; asta însemna că nu mai era nicio șansă ca meciul Simonei, programat inițial pe cea mai mare arenă, să mai aibă loc. Deși tribunele erau aproape goale (publicul nu apucase să intre încă) și în ciuda atmosferei mohorâte care a apăsat azi toată ziua Parisul, meciul Halep – Stosur a fost foarte animat încă de la început. Schimburi lungi și rapide, game-uri disputate (din cele opt jucate, cinci au ajuns la egalitate) și o Simona care câștiga clar măcar bătălia decibelilor.

Cât despre schimburi, a durat un pic mai mult ca să fie câștigate. La început, Stosur a surprins-o pe Halep cu virulența jocului ei de pe baseline, ca și cu mingile care au atras-o la fileu, urmate de passinguri câștigătoare. Însă pe măsură ce meciul avansa, Simona începea să alerge și să simtă jocul mai bine, să riște mai mult și să găsească soluții curajoase la unghiurile lui Sam. De asemenea, și-a adus aminte că Stosur nu este o alergătoare nemaipomenită și a început să deschidă terenul, lovind de câteva ori consecutiv pe reverul ei și apoi schimbând repede pe dreapta.

Balanța a început să se încline mai ales după ce Simona a făcut un game monumental pe serviciu la 2-3. După ce a condus cu 40-0, s-a trezit egalată și a trebuit să apere trei mingi de break. Un astfel de hold dă mare încredere, și în același timp contribuie la dezamăgirea adversarei: în game-ul următor, Simona era cea cu trei mingi consecutive de break. Le-a ratat pe primele două, dar a convertit-o pe a treia. Game-ul următor pe serviciul ei, deși cu o minge de break apărată, a fost câștigat de Simona un incredibil stop-voleu în cros. Simona intrase în starea de flux.

Și atunci a început să plouă.

Mâine, meciul se reia, probabil pe aceeași vreme mohorâtă și în aceleași condiții lente de joc. Sper ca cele două să reia ostilitățile de unde le-au lăsat: cu Simona la cârmă.

Se va juca tot pe Court 1, dar de la ora 12:00, ora României. Asta, dacă ne lasă ploaia, pentru că nici prognoza de mâine nu e strălucită. Dacă meciul va apuca să se termine, iar Simona trece cu bine, ea va reveni pe teren chiar a doua zi, pentru meciul din sferturi cu învingătoarea dintre Radwanska și Pironkova. Cel mai probabil va fi poloneza, care conducea cu 6-2, 3-0 când meciul a fost, de asemenea, oprit de ploaie. El va fi reluat al doilea în programul zilei de pe Chatrier. 

Deocamdată, Simona are de dus la bun sfârșit acest meci; apoi ne vom face griji în ce privește programul condensat.

Foto: Jimmie48Photography

Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi