Simona Halep începe puternic turneul, trece convingător de Kirsten Flipkens. Patricia Țig, eliminată

Treizecizero | 30 august 2016

Adversara din turul următor a Simonei va fi Lucie Safarova, care a trecut de Daria Gavrilova, 6-4, 6-4. Patricia Țig a fost eliminată de Siegemund, iar miercuri se joacă Ana Bogdan – Monica Niculescu.

US Open este oferit de

Simona Halep a trecut vijelios de primul obstacol la US Open, învingând-o drastic pe Kirsten Flipkens din Belgia, numărul 56 mondial. Romnca și-a continuat astfel seria începuturilor în forță la turnee, așa cum a reușit și la Montreal, și la Cincinnati. Simona a atacat fără oprire, hrănindu-se din slice-urile belgiencei fără să fie deranjată câtuși de puțin. Doar o dublă greșeală la prima minge de meci a făcut ca scorul final să nu fie 6-0, 6-0. Flipkens a ridicat mâinile, sărbătorind autoironic faptul că a apărut pe tabelă, dar belgianca nu a ajuns prea departe. După 60 de minute în care totul a funcționat excelent pentru favorita 5, Simona a a încheiat meciul cu 6-0, 6-2, punctând cu a 22-a lovitură direct câștigătoare a ei din meci. Altă cifră notabilă în dreptul Simonei: 12 din 15 puncte câștigate la fileu. 

„Mai puțin de nota 9 pentru azi”, și-a acordat Simona la interviul de pe teren. „Primul meci din turneu este mereu dificil și ai emoții, dar mi-am făcut jocul azi și totul a funcționat bine. Am avut suficient timp să fac tot ce mi-am dorit”. Halep a adăugat că s-a pregătit cu Darren Cahill pentru slice-urile lui Flipkens. „Darren are un slice foarte bun și m-a antrenat foarte bine, așa că azi a fost ușor”.

Despre întreaga zi de la US Open, pe larg, în articolul de aici.

 

Flipkens, care a fost în toane bune la fileu în ciuda scorului drastic, a lăudat-o pe Simona pe Twitter, după meci: 

Simona a câștigat 21 din ultimele 24 de meciuri disputate în circuit, iar acum se pregătește de un meci tare în turul al doilea, cu Lucie Safarova. Cehoaica s-a refăcut după problemele de sănătate și a trecut cu 6-4, 6-4 de Daria Gavrilova. Cu Safarova, Simona a câștigat trei din cele patru meciuri; cele mai recente două s-au jucat în 2014, ambele pe hardul american, la Indian Wells și la Cincinnati, de fiecare dată impunându-se Halep.

„Pot să spun că am multă încredere în mine acum. Simt jocul, mă mișc bine pe teren, sunt foarte pozitivă tot timpul. Uneori sunt supărată pe mine, dar asta mă ajută, totuși, să stau motivată și atentă. Încerc să mă îmbunătățesc pe fiecare zi, chiar și în timpul turneelor. Nu mă gândesc la acest turneu, mă gândesc la imaginea de ansamblu. Toate gândurile mele se îndreaptă doar spre îmbunătățire; nu doar să câștig un meci sau altul. Cred că această atitudine mă ajută și, de asemenea, e important că acum sunt sănătoasă și că pot să dau tot ce am în timpul meciurilor”, a spus Simona, la conferința de presă. 

A doua româncă programată azi, Patricia Țig, nu a reușit însă să bifeze prima ei victorie la un turneu de Grand Slam, cedând în trei seturi cu Laura Siegemund, 3-6, 6-3, 6-2, în două ore și jumătate. Pati a fost la primul ei meci de la turneul de la București, când a avut probleme cu o accidentare la cot. Țig a închis un prim set lung, de luptă, convertind a patra minge de set, într-un game teribil, în care a recuperat de la 0-40. Dar n-a mai avut resurse să continue în același ritm și în seturile următoare. 

Sorana Cîrstea și Ana Ivanovic s-au retras din turneul de dublu, unde făceau pereche, astfel că mai suntem reprezentați la dublu de Irina Begu/Raluca Olaru, Monica Niculescu (pereche cu Vania King) și Andreea Mitu (alături de Alexandra Krunic).

Azi este meciul dintre Monica Niculescu și Ana Bogdan, a doua întâlnire între două românce la ediția din acest an a US Open. Întâlnirea e programată pe terenul 5, aproximativ în jurul orei 19:30.

Fotografii: Jimmie48Photography

Articolele 30-0 sunt susținute de
Îți place?
Susține Treizecizero
Sprijinul tău e esențial ca să putem produce acest conținut. Susține-ne pentru un jurnalism de sport cât mai relevant și valoros!
Prin cont bancar:

IBAN RO51RNCB0079145659320001

Asociația Lideri în Mișcare,

Banca Comercială Română

Treizecizero.ro Abonează-te la 30-0+
Cele mai noi